Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Ilyen Az én újságom

Átadták Az én újságom nemzetközi diákújság-pályázat legjobbjainak az elismeréseket a győri Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolában. Első a Mustármag, a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ lapja.
A Kisalföld régóta segíti a győri Öveges Kálmán-gyakorlóiskola akcióját, melyben a régió diákújságjait pályáztatják meg a vándordíjért és a vele járó elismerésekért. Idén 12 iskolai újság nevezett, köztük három határon túli, magyar nyelven tanító intézet lapja. Mint azt dr. Horváth József, a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár igazgatója értékelésében elmondta, a diákok és segítő tanáraik egyedi és élvezetes, a kívülállók számára is érdekes lapokat készítettek.

Lendületesen, néhol a profi tördelőket is megszégyenítő igényességgel. A tartalom és a forma mindenütt jól illeszkedett egymáshoz, különösen az első díjat kiérdemelt Mustármag lapnál. A győri Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ lapja egymás után harmadszor nyerte el – most már örökre – a kupát, vele a Kisalföld ajándékát, egy digitális diktafont.

Második helyen a Hírharang végzett. A Péterfy Sándor Evangélikus Iskolaközpont és Óvoda lapja az elismerő oklevélen kívül egy riportermagnót is kapott. A harmadik helyezett Csengetés, a ménfőcsanaki Petőfi Sándor ÁMK újságja fényképezőgéppel lett gazdagabb. Mint azt az Öveges Kálmán gyakorlóiskola igazgatója, dr. Varga József elmondta, a szerkesztőségek közül még többen elismerést érdemelnének. Sőt, a diákújságírók is nagyon jól dolgoztak. Ezért különdíjban részesítette Tormássy Attilát (7. a, Öveges-iskola) és a mosonmagyaróvári Újhelyi Csemege lap alkotóit.

Az ünnepélyes eseményen a Rákóczi Szövetség nevében Szabó József díjazásban és elismerésben részesítette a nagymegyeri Bartók Béla Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, a Nyárasdi Magyar Tannyelvű Alapiskola és a muzslai Endrődy János Alapiskola újságjait.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Underworld (Underworld)

Évszázadok hosszú során át két faj fejlődött ki valahol az emberi kultúra mélységeiben rejtőzködve:… Tovább olvasom