Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Illyés Gyula válogatott verskötet jelenik meg

Illyés Gyula születésének centenáriuma tiszteletére a költő lírai verseit gyűjtötte csokorba a Nap Kiadó, Hűtlen jövő címmel.
Sebestyén Ilona, a Nap Kiadó vezetője: a költői életműből Csoóri Sándor válogatott azzal a céllal, hogy elsősorban a lírai poétát mutassa be azon nagy versei által, amelyekről mostanában megfeledkezni látszik az utókor.

A válogatás jóvoltából a kötetben az "ismeretlen Illyés" jelenik meg; az a költő, akit Szabó Lőrinc megállapítása szerint "nagyobb igazság, okosság, nagyobb országos lelkiismeret vezetett, mint talán bárkit a magyar haza szellemi vezetői közül", mert "több sajgó, égő idegdúca volt és van az eleven magyar életbe ágyazva, mint bármelyikünknek."

A kötet ünnepélyes bemutatóját csütörtökön tartják Budapesten, a Magyar írószövetség Klubjában.
A több mint négyszáz oldalas kötetet Domokos Mátyás szerkesztette. Sebestyén Ilona szólt arról: az írószövetséggel közösen szervezett esemény vendége lesz a költő leánya, Illyés Mária.

Az érdeklődők nyomon követhetik a válogató és a szerkesztő, Csoóri Sándor és Domokos Mátyás beszélgetését is. A rendezvényen Illyés Gyula több versét Papp Zoltán színművész tolmácsolásában hallhatja a közönség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy László – jogász

Tovább olvasom