Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Illyés Gyula előtt tisztelegnek

A Magyar Művelődési Intézet, a Magyar Írószövetség és a Magyar Versmondók Egyesülete, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Közhasznú Társaság Illyés Gyula III. Nemzeti vers- és prózamondó versenyt hirdet a Simontornyai Vármúzeum, a Tolna Megyei Illyés Gyula Emlékbizottság, az Illyés Gyula Emlékmúzeum és Ozora önkormányzata támogatásával.

A meghirdető szervezetek célja, hogy Illyés Gyula költészetét méltó módon életben tartsák, s hogy a nagy költő születésnapjáról kétévente megemlékezzenek.
A verseny felmenő rendszerű, a megyei rendezvényeket követően regionális elődöntőkre kerül sor Budapesten, Győrött és Szolnokon/Szegeden 2006. október közepén.
A döntő november 4–5-én lesz a Tolna megyei Ozorán.
Részvételi feltételek: A vers- és prózamondó versenyen részt vehet minden 15. életévét betöltött, hazai és határon túl élő magyar nyelvű amatőr vers- és prózamondó. A szándékát bejelentő versmondónak két Illyés Gyula- és két szabadon választott verssel vagy prózával kell készülnie a teljes magyar irodalomból, ebből az egyiknek a szabadságról kell szólnia. Egy-egy vers vagy próza hossza nem haladhatja meg az 5 percet.
A felmenő rendszerű verseny megyei döntőjét május 6-án 9 órakor rendezik meg Győrben, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.
A jelentkezési lapokat a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Kht. címére (9022 Győr, Czuczor G. u. 17.) kell eljuttatni április 14-ig. A jelentkezési lap és a verseny kiírása a BBMMK Kht. honlapjáról (www.bbmmk.hu) is letölthető.
További információ kérhető a 96/ 326-522-es telefonszámon, vagy e-mailben a bbmmk@enternet.hu címen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampányzáró

Győr. Szakács Imre és a kisalföldi gazdák várják az érdeklődőket a Fidesz megyei kampányzáró… Tovább olvasom