Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Illényi Katica: Mézillatú nyár

Illényi Katica, ez a bájos művésznő különleges színfoltja a hazai könnyűzenei életnek. Virtuóz módon játszik a hegedűn, de emellett a színpadon is remekül feltalálja magát: hegedűs-énekes előadásain táncbetétekkel gazdagított műsort láthat a nagyközönség. Koncertjein a közönség megízlelheti azt a hangulatot, amelyet Katica egy-egy ilyen fellépése megteremt: megelevenednek a '20-as '30-as '40-es évek swingkorszakához illő díszletek, a kort idéző kosztümök és mindaz a kedvesség, ami a művésznőt körülveszi.

Ezt a hangulatot adja vissza Katica második szólóalbuma, a Mézillatú nyár is, amelyen a Thália Színházban november 20-ai koncerten elhangzott dalokat hallhatjuk viszont. A hegedűs-táncos énekesnő 2002-ben jelentette meg kiadónknál első szólóalbumát Premier címmel. Katica eddigi pályája során számos színházi szerepet játszott el, koncertek, fellépések és televíziós szereplések fűződnek a nevéhez, valóban "Premier" és egyfajta bemutatkozás is volt ez a lemez. Azóta majdnem három év telt el, így az új koncertlemez adósságtörlesztés is a lelkes közönség felé, aki már régóta várja ezt a korongot.

A dalok között megtaláljuk a múlt század első felének örökzöld swingslágereit, musical- és filmbetétdalokat, köztük olyanokat, mint az On the sunny side of the street, Someone to watch over me, Engem nem lehet elfelejteni, Monti csárdás. Két dalban Katica öccse, Illényi Csaba is hegedül, a Makin' Whoopee-ban pedig Katica szteppcipőit hallhatjuk kopogni! A művésznőnek a zene mellett a tánc is lételeme, és ebben is van olyan tehetséges, mint az előző műfajban. Erről a közönség a CD-n extraként szerepeltetett multimédiás részben is meggyőződhet, amely két videórészletet tartalmaz a Thália színházbeli koncertről.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúbban büntetik az építési szabálytalanságokat

A korábbinál jóval szigorúbban büntetik az építési szabálytalanságokat. Július 15-étől akár 10… Tovább olvasom