Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Illegális településeket hoztak létre zsidó telepesek

Ciszjordáiában új illegális településeket hoztak létre zsidó telepesek. Az Erec Izrael nevű mozgalom tagjai a palesztin területeket is magában foglaló Izrael állam hívei, és határozottan ellenezték a kivonulást Gázából.
Eddig 13 ideiglenes kolóniát építettek fel, és még 25-öt terveznek a december 25-én kezdődött és január 2-ig tartó hanuka alkalmából. A szintén izraeli Békét Most nevű, a kolonizációt ellenző mozgalom viszont elítélte a vad telepek építését, és a hatóságok közbelépését sürgette.

Közben palesztin fegyveresek Gázában elfoglalták a kormányzó hivatalát, mert munkát szeretnének kapni, és tiltakoznak a jelenlegi elnök, Mahmud Abbasz politikája ellen.

A Fatah mozgalmához kötődő radikális szervezet, az al-Aksza Mártírjainak mintegy húsz-harminc aktivistája azt szeretné elérni, hogy besorozzák őket a palesztin biztonsági erőkbe.

A ciszjordániai Ramallahban is elfoglaltak egy palesztin választási irodát az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai, követeléseik hasonlóak gázai társaikéhoz.

***

Izraeli harci gépek légi csapást intéztek egy libanoni területen működő palesztin fegyveres támaszpont ellen, miután nem sokkal korábban izraeli területre csapódtak be rakéták.

Az izraeli hadsereg szóvivője közölte, hogy célpontjuk a Népi Front Palesztina Felszabadításáért kiképzőtábora volt. A korábbi hírekkel szemben az izraeli település elleni támadásnak nem voltak áldozatai, de nem világos, hogy mely szervezet fegyveresei állnak mögötte.

Ezt megelőzően az izraeli hadsereg a gázai övezetre is légi csapást mért, és megkezdték a biztonsági zóna kialakítását az övezet határán, hogy megakadályozzák a palesztin rakétatámadásokat.

Palesztin fegyveresek pedig elfoglaltak egy választási irodát a Gázai övezetben lévő Hán-Júnisz településen, hogy megakadályozzák a kormányzó Fatah pártot új jelöltek állításában a januári parlamenti választásokra. Hasonló akció volt Rafahban is.

A palesztin területeken január 25-én másodszor lesznek választások a Palesztin Hatóság 1995-ös megalakulása óta.


(Forrás: Magyar Rádió)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az áfa-csalásokkal szemben lépne fel az EU új elnöksége

A január 1-ével az Európai Unió (EU) elnökségét elfoglaló Ausztria az áfa-csalásokkal szembeni… Tovább olvasom