Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Illegális húscsomagolóra bukkantak Kőbányán

Illegális húscsomagolóra bukkantak Kőbányán a Pest megyei állategészségügyi hatóság szakemberei hétfőn
Illegális húscsomagolóra bukkantak Kőbányán a Pest megyei állategészségügyi hatóság szakemberei hétfőn - jelentette be a folyamatban lévő vizsgálat helyszínén a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára.

Bognár Lajos elmondta: az ellenőrzés során a hatóság mintegy három tonna élelmiszert foglalt le. Az élelmiszer csomagolását illegálisan végezték, nem megfelelő higiéniai körülmények között.

Az ellenőrök vizsgálják az állati eredetű élelmiszerek eredetét. A vizsgálat során szeretnének választ kapni arra, hogy honnan származik az áru és kinek értékesítették azt. A kőbányai illegális csomagolóhoz az ellenőrök egy helyszíni ellenőrzés után jutottak el.

A helyettes államtitkár közölte: az illegális tevékenység következménye várhatóan élelmiszerlánc-felügyeleti bírság és büntető feljelentés lesz.

Az illegális létesítményben uralkodó állapotokról Bognár Lajos nem beszélt részletesen - mondván, folyik a vizsgálat -, de példaként említette: nincs folyóvíz, és a hús kezelésére szolgáló munkafelületek sem felelnek meg az előírásoknak.

Az MTI kérdésére a helyettes államtitkár a cég nevét nem tudta pontosan megmondani, mivel az eddig ismert valamennyi dokumentumon hamis vagy nem létező cégnevek szerepelnek. Többek között ez is a vizsgálat tárgyát képezi - tette hozzá.

Megemlítette: például egy Somogy megyei, 2009-ben megszűnt, de engedélyezett létesítmény nevét is felhasználta csalárd módon a most vizsgált "üzem". Az árut - ami az információk szerint baromfihús -, aminek nyomán Kőbányára eljutottak az ellenőrök, a Forma-1-es rendezvényen találták, helyszíni ellenőrzés során.

Úgy tűnik, az illegális áru nagy tételben nem került kereskedelmi forgalomba, de ez is a vizsgálat körébe tartozik. A bírság összege a vizsgálat eredményétől függ - közölte újságírói kérdésre Bognár Lajos.

Az Országgyűlés nemrég módosította büntető törvénykönyvet, hogy ilyen és hasonló ügyekre szigorúbb szabályokat lehessen alkalmazni - közölte a javaslat egyik benyújtója, Tarnai Richárd (KDNP) parlamenti képviselő, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két év a Röszkénél balesetet okozó kamionosnak

Egy török férfi meghalt, és többen megsérültek, amikor június végén tömegbalesetet okozott egy későn fékező török kamionos. Tovább olvasom