Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

IKSZ: Gyurcsány hagyja abba a kormány elleni nyílt uszítást!

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) felszólítja Gyurcsány Ferencet, hogy hagyja abba a kormány elleni nyílt uszítást és ne tervezzen puccskísérleteket, "bármennyire is sajátja ez egy kommunista politikusnak".

Stágel Bence a szervezet elnöke, a KDNP országgyűlési képviselője és Törcsi Péter ügyvezető alelnök az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, hogy a volt miniszterelnök továbbra is képtelen beletörődni abba, hogy demokratikus választásokon a pártja alulmaradt és a magyar választók ítéletet mondtak politikájáról, és ország-rombolásáról.

Hozzátették: Gyurcsány beszédében azt mondta, nem gyűlöli ellenfeleit, de megveti őket. "Mi kereszténydemokrataként egyiket sem tesszük, viszont javasoljuk Gyurcsánynak, tartózkodjon a további kirohanásoktól és hathatósan tanulmányozza, hogyan kell növekedési pályára állítani Magyarországot" - fogalmaztak állásfoglalásukban, és kiemelték: Gyurcsány Ferenc visszatalált gyökereihez.

Utalva a volt kormányfő által a Moszkva tér átnevezése kapcsán megfogalmazottakra, azt üzenték Gyurcsány Ferencnek, hogy a rendszerváltás két évtizeddel ezelőtt már végbement, a KISZ és az MSZMP megszűnt, ebből következik, hogy Magyarországnak nincs szüksége Moszkvától semmiféle jóváhagyásra, különösen nem budapesti közterületek elnevezésénél.

"Jól látszik, hogy Gyurcsány Ferenc semmibe veszi az ország érdekét és ugyanazok a régi kommunista reflexek vezérlik a politikáját, amelyek vezérelték őt KISZ KB titkárként" - fogalmaztak a kereszténydemokrata politikusok, akik a volt kormányfő által előző nap többször hangoztatott "No pasaran! Nem törnek át!" szlogenről kiemelték: azt máig használják kommunista és anarchista körökben. Gyurcsány Ferenc tekintette már példaképének a kommunista Che Guevarát, most pedig egy spanyolországi kommunistát idézett, akit Sztálin fegyverrel és pénzzel támogatott, akinek az oldalán harcolt többek között Gerő Ernő, Rajk László, Münnich Ferenc, Zalka Máté és sokan mások, akik közreműködtek Magyarország tönkretételében a kommunista diktatúra idején - írták, hozzátéve: őket nevezik "spanyolosoknak", akik a polgárháború évei alatt a történelem egyik legvéresebb keresztényüldözését hajtották végre, lemészárolva ártatlan híveket és papokat.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. meir 2011. május 04. 07:32
  „ezek az ifju keresztenydemokratak,akik ma yg 20-ev koruliek,akik a Kommonista rendszert Jo esetben-(es most NAGYON JOINDULATU VAGYOK!!!!)-hatulgombolos,a pirosfazekat a homokozoban tologato kis huggyosok-kent elhettek csak meg!!
  most itt hoborognek olyasmirol amirol meg csak halovany lila fingjuk se lehet!!”
 • 50. Fürgeszarvas 2011. május 04. 07:02
  „Egy kis érdekesség (párhuzam) a Sukoró-ügy kapcsán :

  "Gyurcsány Ferenc, 2011. május 4., 6:39
  Tegnap az alábbi írásbeli kérdést intéztem a miniszterelnökhöz:


  "Dr. Kövér László
  Az Országgyűlés elnöke részére


  Helyben


  Tisztelt Elnök Úr!

  Az Országgyűlés Házszabályáról szóló 46/1994 (IX. 30.) OGY Határozat 91. § alapján kérdést kívánok benyújtani

  dr. Orbán Viktor Úrnak,
  A Magyar Köztársaság miniszterelnökének
  Utasította a kormány a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt?

  címmel.

  A kérdésre a választ írásban kérem miniszterelnök úrtól, mert a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 37.§ (1) bekezdése alapján ő a felelős a Kormány rendeleteinek és határozatainak végrehajtásáért.
  Tisztelt Miniszterelnök Úr!

  A nol.hu internetes oldal 2010. december 31-én közölt interjút Tátrai Mikóssal, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő korábbi igazgatójával.

  Az interjúban újságírói kérdésre a volt igazgató elmondja:
  ,,Amíg a sukorói esetben a miniszterelnök szóban kérte fel a vagyonkezelőt a csere -lehetőségek szerinti - lebonyolítására, addig idén nyáron a jelenlegi kormány már írásos utasítást adott az MNV-nek, hogy az Audi által kiszemelt földeket adja a német cég tulajdonába. S ez az árat is tartalmazta."
  Mindezek alapján az alábbi kérdésekre kérem válaszát:
  Találkozott-e Ön, vagy a Kormány bármely tagja az Audi Hungária Motor Kft. illetve annak tulajdonosa képviselőivel? Kérem, adja meg a találkozók pontos időpontját, helyét, a résztvevők nevét, a tárgyalás témáját!
  Készült-e a találkozóról feljegyzés, emlékeztető, jegyzőkönyv vagy hangfelvétel? Kérem, azok másolatát megküldeni szíveskedjen!
  Döntött-e az Ön kormánya arról, hogy az Audi Hungária Motor Kft. győri beruházásához a befektető számára állami földterületek megszerzését teszi lehetővé?
  Mi volt a döntés formája - rendelet, határozat, egyéb?
  Készült-e feljegyzés, emlékeztető, vagy hangfelvétel arról az ülésről, amelyen a kormány tagjai vagy államtitkárok vettek részt, és a földterület Audi Hungária Motor Kft. általi megszerzésének lehetővé tételéről döntöttek? Amennyiben ilyen készült, úgy kérem, küldje meg számomra ezt az emlékeztetőt, feljegyzést vagy hangfelvételt!
  Utasította-e a Kormány vagy annak tagja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt arra, hogy az Audi Hungária Motor Kft. számára állami földterületeket adjon tulajdonba? Amennyiben igen, úgy ez milyen formában történt - határozat, utasítás, egyéb? Kérem, küldje meg részemre a Kormány vagy a Kormány tagjának ilyen tartalmú utasítását!
  Készítetett-e a Kormány, vagy annak tagja az államigazgatási illetve tulajdonosi irányítása továbbá felügyelete alá tartozó szervvel hatástanulmányt az érintett földterület átadásáról? Tartalmazott-e a tanulmány ingatlanszakértői értékbecslést az ingatlan áráról? Amennyiben igen, úgy kérem, küldje meg részemre a hatástanulmányt, különös tekintettel az ingatlan értékbecslői szakvéleményre!
  Kérem, nevezze meg, hogy a Kormány tagjai, illetve a közvetlen irányításuk alá tartozó szervezetek milyen feladatot kaptak a döntés végrehajtása érdekében, és adjon tájékoztatást arról, hogy hogyan hajtották végre a címzettek a feladatukat?

  Várom válaszát!


  Budapest, 2011. május 3.  Gyurcsány Ferenc
  MSZP"

  Utóirat:
  Örülök az Audi hazai jelenlétének. Magam is sokat dolgoztam azért, hogy újabb és újabb beruházások érkezzenek Győrbe. A most folyó fejlesztést követően a német cég lesz hazánk legnagyobb ipari vállalata. Van okunk megbecsülni az Audit. Helyesen tette az Orbán kormány, hogy támogatta az újabb beruházást. Kérdéseim tehát nem az Audi irányulnak. Sőt!
  Csupán azt szeretném pontosan megérteni, hogy milyen folyamat végén jutott el a kormány a beruházási döntés támogatásáig, milyen tárgyalásokat folytatott, milyen vizsgálatok, elemzések támasztották alá döntését. Azt remélem, sokat tanulhatunk majd belőle."”
 • 49. 1olvasó 2011. május 03. 21:11
  „46. Stickers! Isteni amit írtál!”
 • 48. alacska 2011. május 03. 19:58
  „Ezek az emberkék az anya párttal KDNP még a parlament küszöbéig sem kerültek, kerülnének ha Viktor bácsi taktikai okokból nem veszi szárnyai alá őket! Miért ? 1 Több bizottsági helyet tudnak betölteni!
  2. A papokat, bigott vallásos embereket maga mógé állította / a szószék sokat ér - még ha hivatalosan nem politizálhatnak innen - ez csak mese! / 3. Több hozzászólási lehetőség a parlamentben. !. 4, Az önálló indlás megakadályozta volna a kétharmadot.”
 • 47. Joebacsi70 2011. május 03. 15:13
  „Miért, az "uszítás" csak Orbán privilégiuma ?
  Ebben a formájában pedig megjelenhetett volna mondjuk 2 éve. Vagy akár 8 is.
  A Baloldali Ifjúsági Szövetség (BISZ) felszólítja Orbán Viktort, hogy hagyja abba a kormány elleni nyílt uszítást és ne tervezzen puccskísérleteket, "bármennyire is sajátja ez egy nacionalista politikusnak".”
 • 46. Stickers 2011. május 03. 15:12
  „Hátrább az agarakkal, csak azért nyertetek, mert meglovagoltátok az emberek csalódottságát, amihez ti is hozzájárulatok fidesz-fan. Ha az ember előre látja, hogy ez az idegbeteg hova viszi az országot, nem kerültetek volna hatalomra. Úgyhogy jobb lenne, ha nem elvtársoznál annyira, mert a te fajtád közelebb áll hozzájuk <moderálva>”
 • 45. Szabra 2011. május 03. 14:57
  „Gyurcsány elvtárs és hívei figyelmébe : No pasaran - csak az a gond, hogy mégiscsak áttörték az internacionalisták / köztük magyar kommunisták / gyürűjét , ezért ott is elbuktak az elvtársak !!!!!”
 • 44. artie75 2011. május 03. 14:03
  „Mindig is díjaztam az olyan fidesz <moderálva>, akik csak azért ujjonganak valaminek, mer´ a vezír mondta. Persze tavaly még, ha Bajnai, vagy esetleg 2-3 éve Fletó mondta volna, akkor azért lenne büdös kommunista.

  Tényleg csak az éhen haló agyrágó bogár jut eszembe az ilyenekről.”
 • 43. thermál 2011. május 03. 12:08
  „Nyiladozik az elméje annak a korosztálynak, akiket csak lábatlan gyerekeknek hivok. Ugyanis csak a fejük látszott ki a kocsiból amikor az anyuci és az apuci vitte- hozta őket az iskolába. A történelem tanulmányozása nagyon fontos, és sok-sok tanulsággal lesztek gazdagabbak, ha értitek is amit olvastok. Jelenleg még nem tartotok ott, hogy ennek az élménynek részesei lehetnétek, tehát nem sok értelme volt a nyilvánossággal megosztani ezt a kis szösszenetet.”
 • 42. Stickers 2011. május 03. 11:22
  „Jobb lenne, ha inkább ezek fognák be a pofájukat. Bort isznak vizet prédikálnak és mocskosabbak mindenkinél. Az, hogy hatalmon vannak nem jelent semmit, mindenkit meg lehet dönteni így vagy úgy.”
 • 41. kerteszb 2011. május 03. 09:58
  „Fletó sem semmi, de ezeknek a fiatal tömjénzsóti tanoncoknak már teljesen elment az esze?”
 • 40. kisokoska 2011. május 03. 09:25
  „2006-ban nem tudom ki az aki nem tudott beletőrödni a választások elvesztésébe. Akkor nem voltak ilyen vehemens reagálások, sőt minden egyes parlamenti ügynél kimentek a képviselők. Akkor hol volt a IKSZ ? Ha elutaznak mondjuk az IKSZ képviselői Chemnitzbe akkor láthatják Marx Károly szobrát, amit még mindig megbecsülnek a németek. Nálunk csak az elnyomó rendszereknek van ma már becsülete. Ha a fennálló kormány elleni kritikákat gyűlölködésnek veszik, akkor Ők a 20 évből 16-ot gyűlölködtek.”
 • 39. annobon 2011. május 03. 08:55
  „Én csak arra lennék kíváncsi, hogy az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségnek (IKSZ) mennyi a taglétszáma! Pusztán statisztikailag. De ugyanúgy kíváncsi vagyok a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) taglétszámára is. Nem a szimpatizánsokéra, hanem a tényleges párttagokra. Gyanítom, hogy a nevükben szereplő NÉPpárt egyhe túlzás!”
 • 38. Ovinkor 2011. május 03. 08:42
  „Engem GYF nem különösebben izgat, de amit a spanyol polgárháborúról összehazudnak itt, nevetséges.

  Franco falangistái százezreket végeztek ki, eközben a POUM és néhány anarchista milícia esetenként valóban leszámolt a falvakat terrorizálásában és kizsákmányolásában aktívan részt vevő papokkal. Mivel a két legnagyobb baloldali párt, a ma is kormányon lévő PSOE (Spanyol Szocialista Munkáspárt) és a PCE (Spanyol Kommunista Párt) elítélte és veszélyesnek tartotta ezeket az atrocitásokat, lényegében fegyverrel számoltak le az ultrabaloldali elhajlókkal. A felsorolt magyarok leginkább ebben jártak élen, az egyház akár hálás is lehetne nekik.

  Később a Franco-diktatúra saját, nagyságrendekkel nagyobb bűneit a spanyol köztársaságiak szórványos bűneivel próbálta elfedni, ezért minden a polgárháború alatt elhunyt papból, apácából hőst faragtak. 2004-ben boldoggá akartak avatni néhány papot Rómában (s talán avattak is), utcai összecsapások törtek ki. 2005-ben a Zapatero-kormány úgy döntött, hogy a Franco-diktatúra által állított emléktáblákat le kell szedni a templomokból is. Zapatero nagyapját egyébként Franco falangistái végezték ki 1936-ban, mert nem volt hajlandó a köztársaság ellen harcolni.”
 • 37. alacska 2011. május 03. 08:33
  „Ti Keresztény Ifjak ! Mindig is megvetettétek azokat, akik nem a ti eszme világotokat valották ! Hagyjuk már a kommunistázást - az a világ elmúlt ! Viszont ha annyira bele akarunk menni - már több a volt "kommunista", KISZ titkár, párttitkár csemete a kormányotokban. Bort isztok és vizet prédikáltok a pedofil papjaitokkal együtt / tisztelet a kivételeknek/ Nagy vezéretek gyerek korában kerülte a templomot, még első kormányra kerülése előtt is "csuhásoknak" nevezte a papokat. Ja kérem nagyot fordult a világ! Jobb tettétek volna, ha meg se szólaltok! KÖvettétek volna azt a mondást- Ha nem szóltál volna bölcs maradtál volna!”
 • 36. Eva- 2011. május 03. 08:21
  „34-hez

  GyF bizony tudja ezen érzéseket.
  kereszténydemokratáink ezért le is nézik :)
  Ez a múltja.
  A jelene pedig: nem szorul rá senkire--a havi fizetéséről is lemondhat akár jótékonysági célra.
  Ez is különbség.

  de

  Most valóban jobban élünk--mert 8 millióan kapunk közérzetjavító levelet a kormánytól hamarost.
  GyF pedig a köztársaság adta jogi egyenlőség elvesztése miatt mondja a no pasaran --felhívást.

  www.koztarsasag.hu”
 • 35. calico 2011. május 03. 08:15
  „Még jó, hogy az ilyen kijelentések egy kétharmados támogatottságú párt képviselőjének szájából hangzanak el. Kétharmad százalék, úgy értem.”
 • 34. hokiel 2011. május 03. 07:08
  „Hogy le nem szakad az ég: éjjel kettőkor égő szemmel, meg 50000ból élni, nem maradnék sokáig abban a teremben ahol ezt az orbitális hazugságot hintette GY. F.. Szerintem imádkozzunk Boldog II. János Pálhoz, az ő közreműködésével még lehetnek csodák. És ezt komolyan mondom. Ezért az emberért imádkozni kell, mert beteg.”
 • 33. 2semleges34 2011. május 03. 06:23
  „8 évig az akkori ellenzék ordibált állandóan,most meg ezek.Az ország meg helyben topog.Igy soha nem jutunk elöbbre!!!”
 • 32. meir 2011. május 03. 06:18
  „olleeeeeeee!!
  az "iksz" nem volt ennyire finnyas a valasztasok elott amikor is "magyarorszag anyosa" eles kirohanasokat intezett mindenkik ellen akik nem ugy ereznek mint ok!!
  mert ugye vagy mindenkire ervenyes a "szabad szo",vagy senkire sem!!”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alacsonypadlós használt trolikat vásárol Budapest

Alacsonypadlós, használt MAN trolibuszokat vásárol Budapest, a beszerzéssel a negyvenéves, szovjet… Tovább olvasom