Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Íjász-világbajnokság Ágfalván

Ma kezdődik Ágfalván az íjász-világbajnokság, ezt követően szombatig mérik össze tudásukat a versenyzők. A feladat, hogy a különböző nagyságú, de élethű bábukra minél pontosabban célozzanak és lőjenek.
A tegnapi ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét Ágfalván az úgynevezett IFAA szervezet háromdimenziós íjász-világbajnoksága. Négy napon keresztül huszonhét ország mintegy ötszáz versenyzője méri össze tudását a férfi, női, valamint a korosztályos kategóriákban. Az indulók négy pályán huszonnyolc bábura lőnek majd. Közöttük az egészen kicsitől, például borz, a nagyig, úgymint grizzlymedve megtalálhatók az élethű állatok. A településen egyébként korábban már rendeztek Európa-kupát és Európa-bajnokságot. A szervezők a könnyű megközelíthetőség, valamint a korábbi jó tapasztalatok alapján tették Ágfalvára a mostani világverseny színhelyét.
Pfaff László, a soproni Lövér Íjász Sport Club elnöke lapunknak elmondta, a háromdimenziós íjászat keretében a versenyzőknek figyelembe kell venniük az időjárási és a fényviszonyokat, valamint a távolságot. A bábukat öt és ötven méter közötti távolságra helyezték el. Az nyer, aki pontosabban céloz és lő.
A világbajnokságon a soproniak közül hatan vesznek részt. Az elnök véleménye szerint a felnőtt női kategória egyik nagy esélyese a soproni Király Beáta. A tizenhét éves versenyző idén már megnyerte az országos bajnokságot, valamint túl van egy Európa-kupa-győzelmen is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2007-ben 14 ezer közalkalmazott veszítheti el a munkáját

Több minisztérium a működési kiadásainak 10 százalékát is elveszítheti, így több ezer fős… Tovább olvasom