Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

II. János Pál emlékezete

Folytatás az 1. oldalról.

Juliusz Janus visszaemlékezett az egykori Wojtyla érsekkel a „kommunistának épített” városban, Nova Hutában tett látogatására, ahol az első kereszt felállítását Wojtylának kellett kiharcolnia.
– Azóta tíz templom épült Nova Hutában, és a városban boldogság, kiegyensúlyozottság érződik – jegyezte meg, hozzátéve: a keresztek állításától nem kell félni sehol, a kereszt mindenütt áldást hoz.
A helyszínen Balogh László, az ipari park kft. vezetője lapunknak elmondta: tavaly magánemberek csinosították ki a pápai misére felállított kereszt környékét. Friss virág is mindig található itt. A park külföldi látogatói rendre megcsodálják az emlékhelyet.
Az ünnepség résztvevői – közöttük Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Balogh József polgármester és Schmidt Péter alpolgármester – az ipari parkból Pápai Lajos megyés püspök invitálására a bazilikába, a II. János Pál tiszteletére tartott szentmisére hajtottak. A szertartást az apostoli nuncius vezette, a szentbeszédet Veres András szombathelyi megyés püspök mondta. Csatlakozva az Olvasmányban és az Evangéliumban idézett figyelmeztetésekhez, amelyek azokhoz szóltak, akik az e világi boldogulásért a lelküket, az igazságot is cserébe adnák.
Arra emlékeztetett: a keresztény ember életprogramja ma sem lehet más, mint a közösségvállalás Krisztussal.
– Ma sincs megváltás, sem „önmegvalósítás” másnál, mint Krisztusnál – hangoztatta. II. János Pál Győrött elhangzott gondolatait idézve kiemelte: a honfoglaló magyarok megkeresztelkedésének legfőbb áldása az az újfajta közösségi élet lett, amelyik lehetővé tette a modern, a kor kihívásainak megfelelő állam megalapítását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barkócziné Juditnak élvezet a főzés

A férjétől tanult meg főzni a vásárhelyi Barkóczi Jánosné, aki szakácstudományát azóta is… Tovább olvasom