Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Így néz ki egy kőbányai Nike gyár - fotók

A minivarrodát a NAV ellenőrei találták 4 varrógéppel, 33 darab szitanyomóval, és 7660 darab hamis felvarróval. Meg egy távol-keleti férfival.
Egy budapesti gyártelep ellenőrzésekor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának járőrei egy komplett hamisító üzemet foglaltak le varrógépekkel, több ezer címkével, szitanyomó sablonokkal és kész ruhákkal - írja a NAV a Facebook oldalán.

Forrás: NAV Facebook
Forrás: NAV Facebook

Az ellenőrzéskor a járőrök arra lettek figyelmesek, hogy egy távol-keleti férfi amint meglátta a pénzügyőröket, az egyik raktárt azonnal be akarta zárni. Igazoltatása után a raktárban a NAV munkatársai kartondobozokban világmárkák felvarró címkéit, valamint iparjogvédelmi oltalom alatt álló védjeggyel ellátott ruhákat találtak, amelyek tulajdonjogát a férfi nem ismerte el, és eredetüket sem tudta igazolni.

 
Forrás: NAV Facebook
Forrás: NAV Facebook

A raktárból ráadásul előkerültek a hamisításhoz szükséges kellékek: digitális varrógépek, hímző gépek, valamint négy védett márkajelzés szitanyomó sablonjai. A járőrök a különféle márkajelzéssel ellátott ruhadarabok silány minősége, rossz minőségű védjegyei láttán megállapították, hogy azok hamisítványok, és valószínűleg helyben gyártották azokat.

Forrás: NAV Facebook
Forrás: NAV Facebook

A raktár átvizsgálása után összesen 4 darab varrógép, 33 darab szitanyomó, 7660 darab hamis felvarró címke, valamint összesen 500 darab Nike, Adidas, Puma és Retro védjeggyel ellátott melegítők, pólók, sapkák és papucsok kerültek elő mintegy 2.800.000 Ft értékben.

Forrás: NAV Facebook
Forrás: NAV Facebook

A NAV Bevetési Főigazgatóságának járőrei a termékeket lefoglalták, és az ügyet feljelentéssel átadták a NAV pénzügyi nyomozóinak, akik ismeretlen tettes ellen iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor válaszlevelet küldött a zsidó képviselőnek

A kongresszusi képviselők és szenátorok nyílt levelükben a Szabadság téri emlékmű megépítésére… Tovább olvasom