Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Így járnak a vonatok az ünnepek alatt

A karácsonyi-szilveszteri időszakban a MÁV mentesítő járatokat és több kocsival közlekedő szerelvényeket indít, valamint módosított menetrendet vezet be.
A vasúttársaság MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a következő napokban módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Most pénteken munkanapi, szombaton pénteki, vasárnap vasárnapi menetrend szerint járnak a szerelvények. Jövő héten hétfőn pénteki, kedden szombati, karácsony első napjától december 28-áig pedig az ünnepnapi menetrend lesz érvényben.

Január másodikától a megszokott menetrend szerint közlekednek a vonatok - tették hozzá.

Az ünnepek idején a várható igényekhez igazodva a vasúttársaság az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja. Ahol az utasforgalom indokolja, ott a vonatok a megszokottnál több kocsival közlekednek.

A nagy érdeklődésre tekintettel a vasúttársaság plusz vonatot indít Advent EuroCity néven szombaton Budapest-Keleti pályaudvarról Bécsbe reggel 7 óra 35 perckor, és aznap 17 óra 34 perckor vissza a bécsi Westbahnhofról. Ezen felül vasárnap az osztrák fővárosból 17 óra 48 perckor induló és a hétfőn a Keleti pályaudvarról 7 óra 10-kor induló Railjet megnövelt kapacitással, dupla szerelvényként közlekedik.

A Miskolc-Tiszai pályaudvarról mentesítő járatok indulnak 2014. január 5-én 15 óra 40 perckor Budapest-Keleti pályaudvarra, illetve január 5-én 13 óra 37 perckor Nyíregyházáról Budapest-Nyugati pályaudvarra.

Az ünnepekre való tekintettel a MÁV-Start a 26 év alatti fiatalokra vonatkozó 33 százalékos kedvezményes menetjegyváltási lehetőséget megszakítás nélkül, december 21-én 10.00 órától 2014. január elsején éjfélig biztosítja az utasoknak. (Általában csak péntektől vasárnapig és ünnepnapokkal egybekötött hétvégéken használható fel a kedvezmény.)

A vasúttársaság az eddigi tapasztalatok alapján javasolta az utasoknak a menetjegyek elővételi megváltását, illetve az internetes jegyvásárlást.

A módosított közlekedési rendről a www.mav-start.hu honlapon található menetrendi keresőben is elérhetőek az információk, valamint a helyi tarifával hívható 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon is kérhető tájékoztatás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

120 éve indult az első magyar esti napilap

A budapesti utcákon 1893. december 21-én jelent meg hazánk első magyar nyelvű esti napilapja, a… Tovább olvasom