Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Ígérik a felújítást

A beruházás előkészítését, illetve az építési engedély és a pénzügyi források rendelkezésre állását követően a leggyorsabban elindítjuk az építést – ígéri a Fehérvári út Ipar és Mészáros Lőrinc utca közötti szakaszának felújításáról Kóka János gazdasági miniszter.
„ Befejeződik-e a miniszter úr által megígért legkésőbb 2006-os határidőre a Fehérvári út Ipar utca és Mészáros Lőrinc utca közötti szakaszának felújítása, és elkészül-e addigra a Mészáros Lőrinc utcai csomópont korszerű, a közlekedésbiztonság szempontjából nélkülözhetetlen átépítése, vagy egy betartatlan miniszteri ígéretnek leszünk tanúi?” – tett fel írásbeli kérdést még novemberben Szakács Imre győri fideszes országgyűlési képviselő Kóka János gazdasági miniszternek. Szakács levelében úgy fogalmazott: az úttest balkáni állapotú, az egyik gyár téglakerítése kifejezetten felerősíti a gödrös-kátyús úttesten és a rossz csatornafedeleken átszáguldó autók okozta csattanásokat, amitől pihenni szinte lehetetlen, de a közlekedésbiztonsággal is komoly gondok vannak, mert a gyalogosok és kerékpárosok áthaladása a forgalmas úttesten – jelzőlámpás segítség nélkül – szinte bűvészmutatványnak számít.
„ A Fehérvári út mentén élő emberekkel együtt optimistán vártuk a 2005-ös évet, hiszen a legkésőbb 2006-os befejezés jelenthetett volna akár idei megvalósulást is, ám megdöbbenésünkre a Kisalföld című megyei napilap 2005. november 9-én arról számolt be, hogy 2006-ban sem a csomópont-átépítés, sem a burkolatfelújítás nem fog megtörténni. A napilap forrása az a miniszter úr által XI–3/1624/4/2005. számú 2005. szeptember 30-i keltezésű levél, melyben miniszter úr azt írja az egyik panaszos lakónak, idézem: »Ennek az útszakasznak és a csomópontnak az átépítését legkorábban 2006. évben lehetett volna elvégezni, de a rendelkezésre álló források ezt nem teszik lehetővé.«”
A miniszter válasza nemrégiben érkezett meg. „2004. novemberi levelemben tájékoztattam a képviselő urat arról, hogy a „Fehérvári út Ipar utca–Mészáros Lőrinc utca közötti szakasza felújítását – ez utóbbi csomópont átépítésével együtt – előkészítettük és az útfelújítás 2006-ig befejeződik. A Fehérvári út és a Mészáros Lőrinc utca kereszteződésében ekkor jelzőlámpás szabályozású csomópontot terveztek, amelynek az építési engedélyezése zajlott 2004. évben. 2005. évi levelemben, amelyet Hornyán Sándor győri lakos megkeresésére írtam, már a legújabb fejleményekről is tájékoztatást adtam, amelyek egy része elkerülte képviselő úr figyelmét” – írta Kóka János, majd így folytatta:
„ Az előkészített beruházás kapcsán ugyanis lakossági kezdeményezésre a közút kezelője a polgármesteri hivatallal közösen megvizsgálta a jelzőlámpás csomópont helyett – a műszakilag is kedvezőbb – körforgalom építésének megvalósíthatóságát, mert a tervek engedélyezési fázisában a Graboplast rt. bejelentette, hogy a közúti csomópont melletti üzemében a gyártást megszüntette, így elvileg elhárult az akadálya az esetleges terület igénybevételének. Az ügyben többszöri egyeztetésre került sor az érintettek bevonásával és jelenleg a mindenki számára előnyösebb körforgalmi csomópont engedélyezési tervezése van folyamatban. A megnövekedett műszaki tartalom és beruházási költség, illetve az újbóli tervezésekhez, engedélyeztetésekhez szükséges időigény miatt írtam azt a későbbi levelemben, hogy »ennek az útszakasznak és a csomópontnak az átépítését legkorábban 2006. évben lehetett volna elvégezni, de a rendelkezésre álló források ezt nem teszik lehetővé«. Tájékoztatom a képviselő urat, hogy a beruházás előkészítését, illetve az építési engedély és a pénzügyi források rendelkezésre állását követően a leg gyorsabban elindítjuk az építést.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrohanták a bevándorlók az olasz partokat

Mintegy négyszáz illegális bevándorló kötött ki a dél-olasz partokon. Az egyik kis hajó felborult a… Tovább olvasom