Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Igényesek és céltudatosak

A magyar huszonévesek szórakoztató munkát keresnek, mely lehetőséget nyújt a szakmai fejlődésre, és ráadásul jól fizet. Nincs könnyű dolga annak a munkaadónak, aki szeretne a kedvükben járni – ezt állapította meg egy nemzetközi felmérés.
Az Opel és a KRC Research nyolc európai ország fiataljainak körében végzett kutatása a huszonévesek preferenciáit mérte fel a munkavállalástól kezdve a szórakozáson és utazáson keresztül a zenehallgatási szokásokig.
A kutatás szerint jelentős különbségek vannak az európai fiatalok között az ideális munkahelyet tekintve. A spanyolok például hajlandóak feláldozni az érdekes munkát a jó fizetés kedvéért, a briteket, az olaszokat és a németeket pedig nem motiválja az önmegvalósítás lehetősége – annál inkább a jó karrierkilátások.
A magyarok, mint kiderült, nem hajlanak a kompromisszumokra: minden európai társuknál jobban igénylik, hogy a munka szórakoztató legyen (81 százalék, szemben például a spanyolok 71 százalékával), jól megfizessék (79 százalék, míg a németeknek csupán 67 százaléka nyilatkozott így), és lehetőséget nyújtson a szakmai fejlődésre (79 százalék – az európai átlag mindössze 72!).
Bár az elvárások magasak, úgy tűnik, hogy a mai, versenyben edződött magyar fiatalok nemcsak igényesek, hanem céltudatosak is. Tizenkilenc százalékuk szerint – a legmagasabb arány Európában! – az idegen nyelv tanulása nem nyűg, hanem igenis szórakozás, és sokkal ambiciózusabbnak érzik magukat, mint szüleiket az ő korukban (mindössze 17 százalék gondolja az ellenkezőjét).
Bár versenyszellemben már kétségtelenül utolértük Európát, azért akad még tennivaló. A magyar fiatalok 84 százaléka nyilatkozott úgy, hogy több pénzre, míg 74 százaléka szerint több időre lenne szüksége ahhoz, hogy többet tudjon szórakozni. Mindkettő a második legmagasabb arány Európában, nálunk már csak a belgák elégedetlenebbek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első pályázat

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom