Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Igényelhető a vállalkozási hitel

A kis- és középvállalkozások számára létrehozott Széchenyi-kártyát tegnaptól lehet igényelni. Az egy évre szóló gyorshitel összege 500 ezer, illetve 1 millió forint lehet.
(illusztráció)
A Széchenyi-kártya iránt Győrben már az elmúlt hónapokban is nagy érdeklődés volt, tegnap már több mint száz adatlapot és tájékoztató anyagot postázott a megyei kereskedelmi és iparkamara – mondta érdeklődésünkre Rónai Ferenc. A vállalkozásfejlesztési menedzsertől megtudtuk: az igénylőknek az adatlap kitöltésére, a mellékelt okmányok beszerzésére két nap áll rendelkezésükre, amelyet a kamarai székházba (Szent István út 10/A) kell leadniuk. A bankban csak a kártya átvételekor szükséges megjelenniük, a többi teendőt a szervezet intézi. A kérelmezők saját maguk jelölhetik meg, hogy a három kereskedelmi bank – OTP, Postabank, Magyar Külkereskedelmi Bank – közül melyiket választják. A kártya négy héten belül átvehető. Az igényléshez egy kezes szükséges, aki a garanciát 27 százalékban biztosítja.

A tervek között szerepel, hogy a felvehető egymillió forintos összeget és a futamidőt növelni fogják, s ezáltal más mikrohitelek kiválthatóvá, az igénylési procedúrák egyszerűbbé válhatnak.
A konstrukcióban a vállalkozások egy MasterCard típusú üzleti bankkártyát kapnak, mellyel bárhol, bármikor igénybe vehetik a részükre megnyitott hitelkeretet fizetés, vásárlás vagy készpénzfelvétel céljára anélkül, hogy ezen fizetési tranzakciók miatt külön el kellene menniük a számlájukat vezető bankfiókba.

A vállalkozásoknak a hitel igénybevételéért a hitel nagyságától függő mértékű kártyadíjat kell fizetniük, mely a hitelbírálattal, folyósítással és a bankkártya kibocsátásával kapcsolatos valamennyi költséget magában foglalja. Ez 500 ezer forint esetében 15 ezer, 1 millió forint esetében 22 ezer forint. A hitel kamata a (budapesti bankközi kamatláb) BUBOR plusz 6 százalék, amelyhez a kormány öt százalék támogatást ad, így az éves kamat a jelenlegi állapotok szerint 11 százalék körül várható. A folyósított hitel bármikor törleszthető és ismét igénybe vehető, de negyedévente egyszer a hitel egy részét törleszten i kell.

A Széchenyi-kártyát olyan mikro-, kis- vagy középvállalkozásnak minősülő egyéni vállalkozók és gazdasági társaságok vehetik igénybe, amelyek legalább egy naptári évre vonatkozó pénzügyi beszámolóval rendelkeznek, nincs 30 napot meghaladó köztartozásuk és lejárt hitelük, tagjai valamelyik részt vevő vállalkozói érdek-képviseleti szervezetnek, rendelkeznek a tevékenységükhöz szükséges engedélyekkel, valamint megfelelnek a Hitelgarancia Rt. feltételeinek.

A részletes feltételek leírása, az ügyintéző irodák és a hitelező bankok fiókjainak listája a KA-VOSZ Rt. honlapján (www.szkartya.hu) megtekinthető. Az igényléshez szükséges nyomtatványok a honlapról is letölthetők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már a neten is lehet játszani a Playstationnel

Az amerikai Playstation 2 tulajdonosok egy opcionális adapter megvásárlásával a mai naptól akár az… Tovább olvasom