Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Igen a négyéves gazdasági programra

Folytatás az 1. oldalról.

Simon Róbert Balázs alpolgármester előadásában a nyolc kiemelt projekt között említette a marcalvárosi uszoda megépítését, Újváros, valamint a Mosoni-Duna rehabilitációját, az Autopolis-programot, a Győr és térsége hulladékgazdálkodási rendszert, a győr–gönyqi kikötő fejlesztését, valamint több közlekedési munkálatot. A beruházásoknál elhangzott a Szauter utca folytatása, a keleti elkerülőút és az Új Bácsai út megvalósítása, a likócsi Audi-csomópont kiépítése, illetve az északi elkerülőút építésének megkezdése is. A város lakóutca-felújítási és tornaterem-építési programot indít.

Lakásokat adnának el

A bölcsődei férőhelyeket 30-cal, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást 500 készülékkel bővítenék. Növelik a sportra szánt összegeket. A korábbi ciklusokhoz képest újdonság, hogy a város eladná azokat a leromlott állapotú lakásait, amelyek gazdaságosan nem újíthatók fel. Nagy hangsúlyt fektetnek az idegenforgalom fellendítésére is. A politikus a program közös megvalósítását kérte a testülettől.

Eredics: „Nem világos, honnan lesz pénz”

Eredics Imre szocialista frakcióvezető hangoztatta: egy stratégiai program minőségét nem terjedelme, inkább egységessége minősíti. Szerinte az anyagot belső aránytalanságok feszítik. Példaként hozta, hogy részletesen leírták az állatkert marcalvárosi fejlesztési elképzeléseit, de az önkormányzati gazdasági társaságok mqködtetéséről alig olvashatnak. Úgy vélte, a centrumban a pólusprogramnak kellene szerepelni. „Sok esetben nem világos, honnan lesz pénz a tervek megvalósítására” – tette hozzá. A politikus hiányolta a gyorsvasútról és az elővárosi vasútról szóló részeket.
Borkai Zsolt polgármester válaszában elmondta: a közlekedési elképzeléseket a város hosszú távú közlekedési programjának tárgyalásánál lehet majd részletesen megvitatni. Ottófi Rudolf alpolgármester úgy vélekedett, hogy a pólusprogramot övező bizonytalanságok miatt a gazdasági programot nem kívánták csupán az Autopolisra felfqzni.

Első, de végleges olvasat

Eredics Imre azt javasolta, hogy az anyagot a közgyqlés csupán első olvasatnak tekintse, és legközelebb tárgyalja újra. A jobboldali többség ezzel nem értett egyet. A testület 23 igen, 3 nem és 5 tartózkodás mellett elfogadta a négyéves gazdasági programot.
(A közgyqlés további döntéseiről holnap számolunk be.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bubu a kadettválogatott élén

Egy hete ő kapta a legnagyobb tapsot a bemutatásnál. Pedig az ellenfél, a BEAC-Újbuda… Tovább olvasom