Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Igazából szerelem (Love Actually)

Kacajra fakaszt, feldúl mindent, szíveket tör össze, elkötelez, döntésre kényszerít, felszabadítja a szellemet, túlkapásokat eredményez, kockázatra késztet – mámorító, izgalmas, meghökkentő, váratlan, kellemetlen, felfoghatatlan, bárdolatlan, páratlan. A szerelem tényleg körülvesz minket.
rendező: Richard Curtis

forgatókönyvíró: Richard Curtis
operatőr: Michael Coulter
jelmeztervező: Joanna Johnston
zene: Craig Armstrong
producer: Duncan Kenworthy
vágó: Nick Moore

szereplő(k):
Hugh Grant (Miniszterelnök)
Colin Firth (Jamie)
Alan Rickman (Harry)
Liam Neeson (Daniel)
Laura Linney (Sarah)
Emma Thompson (Karen)
Keira Knightley (Juliet)
Andrew Lincoln (Mark)
Kris Marshall (Colin)
Billy Bob Thornton (Amerika elnöke)

A film sztorija

Az új, agglegény miniszterelnöktől (HUGH GRANT) kezdve, aki azonnal belezúg a személyzet egyik üdítően valóságos tagjába (MARTINE McCUTCHEON), amint belépett a Downing Street 10-be, az íróig (COLIN FIRTH), aki Dél-Franciaországba menekül újfent összetört szívét ápolgatni, és szerelemre lel egy tóban.

A jómódú férjes asszonytól (EMMA THOMPSON), aki arra gyanakszik, hogy a férje (ALAN RICKMAN) félrelép - az újdonsült menyasszonyig (KEIRA KNIGHTLEY), aki férje legjobb barátjának távolságtartását érti félre. Az iskolásfiútól, aki a suli legmegközelíthetetlenebb lányának figyelmét szeretné felhívni magára - az özvegy nevelőapáig (LIAM NEESON), aki megpróbál kapcsolatba kerülni a fiúval, akit hirtelen alig ismer. A szerelemtől epedő menedzsertől (LAURA LINNEY), aki szerencsét próbál vágyának régóta dédelgetett, ki nem mondott tárgyával az irodában - a korosodó, "már láttam mindent, de kevésre emlékszem" rocksztárig (BILL NIGHY), aki pályája alkonyán a saját meg nem alkuvó módján akar visszatérni a színre.

A szerelem, ez az egyenlő esélyekkel kecsegtető bajkeverő mindenkinek zűrzavart hoz.

Ezek a londoni életek és szerelmek találkoznak, keverednek össze és tetőznek be Szenteste - újra és újra és újra - romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Bérczessy Gergely -

"Nincsenek túlbonyolított, felesleges kacskaringók és beláthatatlan
lélektani mélységek, a történet érthető és élvezhető a maga teljes 129 percében. A film végén a nagyérdemű örömére minden szál elvarratik, mégpedig nem az idő szabta kényszerűségből eredően, hanem váratlan, frappáns fordulatokkal, finom fricskákkal, összefonódásokkal. E helyütt pedig nem kerülhetem el a filmet jegyző Richard Curtis rendező-forgatókönyvíró érdemeinek méltatását. Íme az impozáns forgatókönyvírói filmográfia: Fekete Vipera, A nagy balek, Mr. Bean, Négy esküvő és egy temetés, Sztárom a párom, Bridget Jones naplója. Az Igazából szerelemben is visszaköszön az eme filmek jó részét - már-már védjegyként - átható fanyar brit életérzés, amelyet valamiféle megfontoltan halogató, önsanyargató Boldogságkeresés jellemez. (De tényleg!)

Ha valamely darabra laza kézzel rá lehet biggyeszteni a "karácsonyi film" címkét, ez biztosan az, s a rámragadt érzelmességgel még azt is leírom: üzenete is van. Ami nem más, mint a sokat koptatott másikra való odafigyelés, amely még a magamfajta fanyalgó fanyarkodókra is ráfér így karácsony táján. (De tényleg!)"
A teljes cikk

Mozinet.hu - maktub -

"Ha az Igazából szerelemben csak a pillanatokat értékelnénk, nem győznénk betelni vele. Curtisnek akad jópár emlékezetes húzása, amikkel alkalomszerűen a szívünket dobogtatja meg vagy a rekeszizmainkat dolgozza meg. Mindkettőben segítségére van a lenyűgöző szereposztás: felsorolni is nehéz azt a sok ismerős arcot, akik ha csak pillanatokra is tűnnek fel, de azalatt a rövid idő alatt érezhető is a jelenlétük. A film hemzseg a szuperül eltalált figuráktól, ez pedig a legutolsó mellékszereplő számára is jó alkalmat ad arra, hogy elbűvölje a közönséget. Megkapóan aranyos Liam Neeson kapcsolata a fiával, a Keira Knightleynak (A Karib-tenger kalózai) tett vallomások is gyönyörűek, de az abszolút favorit mégis a szókimondó zenész (Bill Nighy), akinek túlzások nélkül minden perce aranyat ér."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalózkodnak a diákok

A Kisalföld Olvasni jó! akciójának több mint négyszáz csapata között nyolc-nyolc együttessel… Tovább olvasom