Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Ifjúsági sajtódíjjal a képernyő felé

Idén Sopronból kerül ki az ország legígéretesebb ifjú médiaszemélyisége. A Diákújságírók Egyesületének (DUE) ifjúsági sajtódíját ezúttal Kóczán Bálint, a Sopron Rádió műsorvezetője veheti át március 15-én, a Magyar Sajtó Házában.
Az álmok néha valóra válnak – tartja a mondás, a huszonkét éves Kóczán Bálint azonban nem hagyatkozott csupán erre a közhelyre, tett is a siker érdekében. Szorgalmasan építette karrierjét, hogy idővel megvalósulhasson régóta dédelgetett terve: valamely országos médiumból köszönthesse nézőit, hallgatóit. Nem vesztegette az idejét, végigjárta a lépcsőfokokat, újságíróként és rádiósként is kipróbálta magát, a Kisalföld és a Sopron Rádió szerkesztőségében sajátította el a szakma alapjait. Kíváncsi volt arra is, vajon országos szinten mennyit ér a tudása, hol tart a szakmában?
– Elhatároztam, hogy benyújtom a pályázatomat az ifjúsági sajtódíjra. Három hónapig dolgoztam a pályamunkámon, mely magában foglalta egész eddigi médiatevékenységemet, de a legnagyobb hangsúlyt az elmúlt esztendő munkáira helyeztem. Többek között mellékeltem a Kilimandzsáró-expedícióról készített cikkemet, illetve több neves zenésszel, sportolóval és közéleti személyiséggel készített beszélgetésemet is – meséli a soproni fiatalember, aki titkon bízott a sikerben. Érezte, hogy hiteles, összeszedett és értékes anyagokat nyújtott a bizottság elé.
Így gondolták ezt a kuratórium tagjai is, hiszen idén Kóczán Bálintnak ítélték az ifjúsági sajtódíjat. A kitüntetést az Aranytoll-díjas újságírókkal együtt veheti át március 15-én, a Magyar Sajtó Házában. Bálintnak ezzel az elismeréssel minden esélye megvan arra, hogy ne csak a díjátvétel röpke pillanatára tűnjön fel a képernyőn.
– Amellett, hogy az elismerés mellé pénzjutalom is társul, a DUE a szakmai önéletrajzommal és pályamunkámmal segít nyitni az országos médiumok felé.
„ Bízom benne, hogy ezt

a lehetőséget ki tudom majd

használni, és akár még idén

feltűnhetek az egyik kereskedelmi

televízió képernyőjén.”
– Jelenleg még helyben, a Sopron Rádiónál és a Szuperinfónál dolgozom, de felvettem a kapcsolatot egy kereskedelmi rádióval is – sorolja elképzeléseit az idei felfedezett. Bálint úgy látja, napjainkban is lehet értékeket közvetítő, élvezetes produkciókkal a közönséghez szólni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifosztotta a földön fekvő áldozatát

Megvert egy 15 éves fiút, majd a földön fekvő áldozatát ki is fosztotta egy ismeretlen vasárnapra… Tovább olvasom