Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Ifj. Arszin Miklós: kiszolgáltatottá vált a város

Ifj. Arszin Miklós, a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője a Petőfi téri mélygarázsról tartott sajtótájékoztatót tegnap. Kiderült, a jelenlegi városvezetés kevés információval rendelkezik a különböző szerződésekről, a beruházás pénzügyi feltételeiről.
– Sajnos semmilyen konkrét információval nem rendelkezünk a mélygarázsról – mondotta ifj. Arszin Miklós. – Ezért a legutóbbi önkormányzati ülésen tettünk fel kérdéseket az előző városvezetésnek, de egyikre sem kaptunk választ. Nem tudjuk, hogy ki kezdeményezte a beruházást, milyen tulajdonosi körrel kötöttek ingyenes ráépítési megállapodást, jelentkeztek-e befektetők a mélygarázs üzemeltetésére, mekkora a költségvetése, milyen szerződéseket kötött a holding a beruházókkal, mekkora lesz az önkormányzatot terhelő „számla” végösszege. A rendelkezésünkre álló dokumentumok alapján eddig azt tudtuk megállapítani, hogy 2004 végén kezdődtek a tárgyalások a városvezetés és a beruházók között, annak ellenére, hogy a Hátulsó utcai mélygarázs kihasználatlan. A felek közötti megállapodás szerint egy projekttársaság (vállalkozó, bank, menedzsercég) ingyen megkapta a Petőfi teret, a mélygarázst magán-, illetve banki tőkéből valósítják meg. Elkészülte után az önkormányzat 20 éven keresztül bérli majd, és ezért legalább annyi bérleti díjat fizet, amennyi hiteltörlesztése lesz a cégnek. Így kiszolgáltatott helyzetbe kerül az önkormányzat – hiszen ismeretlen számára a számla végösszege –, miközben a vállalkozók semmilyen kockázatot nem vállaltak. A mostani városvezetés hiába kért adatokat a pénzügyi helyzetről, a banki szerződésről, ezt – üzleti titokra való hivatkozással – megtagadták.
A képviselő átgondolatlan üzleti lépésként jellemezte az előző önkormányzat lépését, mert előnytelen szerződéseken keresztül jogilag kiszolgáltatottá vált a város.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Decemberi letölthető észjátékok!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének letölthető feladvány-sorozata. Tovább olvasom