Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Időseket öltek meg az újabb belépők miatt egy budapesti otthonban?

Szándékosan küldték a halálba a lakókat az Arany Alkony idősotthonok Bánkút utcai házában; mindezt az újabb és újabb, négy-öt millió forintos belépési díjakért - állította a Hír TV Célpont című műsorában két volt dolgozó. A Magyar Nemzet szombati számában azt írta, a csatorna szándékos emberölés gyanúja miatt feljelentést tett az ügyben ismeretlen tettesek ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK).
A napilap cikkében - idézve a Hír TV műsorában elhangzottakat - az olvasható, hogy a volt dolgozók elmondása szerint a rákospalotai otthonban például nem adtak gyógyszert a rászorulóknak, felfekvéseket, tüdőgyulladást sem kezeltek megfelelően, de előfordult az is, hogy rácsukták az ajtót egy 90 éves emberre, aki elesett, s csak napok múlva nyitották rá újra. A legdurvább esetben egy áttétes rákosnak Algoflexszel, No-Spával kezelték a fájdalmát, de megesett olyan is, amikor az egyik betegnek, aki csak pépes ételt fogyaszthatott volna, egészben vagy nagyobb darabokra vágott almát adtak, amitől megfulladt - emlékezett vissza az egyik egykori alkalmazott.

A volt dolgozó azt is állította, hogy ha valaki meghalt, bement hozzá a főnővér, a szociális asszisztens, és eltulajdonították az értékeit.

A Hír TV és a Magyar Nemzet is kereste Fülöp Róbert vezérigazgatót, aki a televízió által felkínált nyilatkozat lehetőségével nem kívánt élni, a lapnak pedig nem tudták adni őt - írják.

A Hír TV információi szerint az ügyben a BRFK életvédelmi alosztálya eljárást indított.

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. elemér 2012. május 15. 00:40
  „Igazad van laza. Négy-öt millió forintos belépési díj, és hamar belehet költözni. Nékem kételyem sincs hogy elöb utob ez hová vezet. Egy olyan felfogáshoz, hogy mi majd segitünk neki, ne szenvedjen itt soká. Neki szép élete volt nyugaton, és most következünk mi. Hazaszeretet anyanyelv és kutyafüle. Nincs olyan bolond mint egy vén bolond.”
 • 45. LAZA 2012. május 14. 15:41
  „Ja hát ez Magyarország és nem Svájc!
  Nagyjából ezt mondtam úgy két évvel ezelőtt a még élő nagybátyámnak.
  Szép balatoni lakás jó nyugdíj nála jóval fiatalabb élettárs aki gondját baját rigojáit elviseli.
  Aztán orvosi vizsgálatok leletek rosszak,jön a javaslat,van egy nagyon jó otthon ahol a legkiválobb orvosi,és kiszolgálói ellátás.Jelentkezik.Érdekes módon nagyon gyors gyógyulási eredmények következnek.
  Az idő tájt mondom Neki az első mondatomat.
  Kiegészítve,hogy itt bizony az ilyen kezdeményezések általában rosszul szoktak elsülni.
  Ő megy mer ez tényleg stabil, hót biztos mert neki az orvosok mondták.
  Ja akkor jó!????????
  Egy év múlva nem akarok hinni a szememnek a Deák téren kit látok na kit hát a Janit.
  Igazad volt Öcsi!Minden bejött amit mondtál ez az ország tényleg nem Svájc!
  Szétlopták mindenét a kutya sem törödött vele stb stb.
  Igen Ő még szerencsés mert él!
  Kapja a svájci nyúgdíját és újra Sopronban élhet.A társa is mellette van.
  Hát a többi szerencsétlen aki mindenét befektette?
  Hová,kihez forduljon segítségért?
  Persze ebben az országban ahol szerencsétlen rokkantnyúgdíjasok százezreit tartják rettegésben idestova két esztendeje,ki számíthat irgalomra?
  Minden a milliárdosokról szól! A többi meg dögöljön meg vagy takarodjon el az országból,ha van hová.”
 • 44. öröksoproni 2012. május 14. 10:27
  „eger
  Az egyházi intézmény, ez pedig világi.”
 • 43. Tumbanu 2012. május 14. 07:39
  „na ezeknek kellene halálbüntetés, kötél amíg le nem rohadnak - mindegyiknek, aki ott volt és erről tudott...”
 • 42. eger 2012. május 13. 21:07
  „Győri Evangélikus Szeretetházról csak jót tudok mondani. Lelkiismeretes ápolónők, a gondozottak tisztelete. 4 év alatt, amíg mamánkat gondozták, sokat látogattuk, különböző időpontokban. Minden tekintetben kifogástalan volt az ellátása. Az egyik nővér a halálakor úgy nyilatkozott, hogy mindegyikőjüket megszeretik, megismerik és nekik is nagyon fáj a haláluk.
  Emiatt én nem tudom elhinni a leírtakat”
 • 41. Debi 2012. május 13. 19:53
  „Kedves Hozzászólók!
  Két dolgot kellene a hitetlenkedőknek megtenni:
  1. Megnézni az otthonok gyógyszerfelhasználását, különösen Frontin és Xanax terén.
  2. Bemenni egy otthonba és találni egy olyan idős embert, aki még ép elméjű, s az Ő véleményét kikérni.”
 • 40. elemér 2012. május 13. 15:28
  „Mikor a beteg kap infuziót vagy vért (öregkori vérszegény) lekötözik ha nincsenek kellökép felkészülve. Tehát nincs képzett orvos és ápolónö aki szükség esetén beavatkozik. Nyilvánvaló ez nem azért van mert szükséges, hanem azért mert muszáj és igy nekik könnyeb.”
 • 39. elemér 2012. május 13. 14:46
  „Elég mérsékeltek itt a hozzászólások. Érdemes utánanézni a tényeknek, szóval csak csendesebben steke.”
 • 38. steke 2012. május 13. 14:18
  „DÜHÖDT GYŰLÖLKÖDÉSTŐL HABZÓ SZÁJÚ HOZZÁSZÓLÓK! Hol marad az ártatlanság vélelme?
  Hallottunk már olyat, hogy valakire rámutattak : "kulák, vagy kommunista, vagy osztályidegen, " éjjel elvitte a fekete autó, és a vagyona az Önökhöz hasonló mentalitásúak kezébe került!”
 • 37. elemér 2012. május 13. 14:13
  „Soproni az ingatlan lapon hirdetik a kereskedelmi ingatlant. Ott van nekik a kapcsolat. Azok tudják a legjobban, mert lehet rajt keresni. Hivd fel és mond hogy téged érdekel, mert egy amcsi rokonod megakarja venni, és ö már nemnagyon tud magyarul.;))”
 • 36. hümm 2012. május 13. 14:13
  „Szóval mit nem adtak oda ennek az embernek? Miért állítja mindezt? meg kellene vizsgálni, ha tudta akkor és ott miért nem tett semmit? És most miért tesz valamit! Ok-OKOZAT”
 • 35. soproni 2012. május 13. 12:38
  „A pannonhalmi otthonban él egy ismerősöm,aki nem tudja mi lesz vele,mert állítólag eladják az idősek otthonát. Ti hallottatok erről valamit?”
 • 34. fulopke 2012. május 13. 12:36
  „Nagyon "szívesen " vendégül látnám a vezérkart egy hosszú hétvégi bulira. Ameddig bírják persze orvos és telefon nélkül.”
 • 33. soproni 2012. május 13. 12:34
  „23. Tabita! Elolvastam.....most is csak azt írhatom amit előzőleg:vannak hozzászólók,akik egyetértenek a hír igazával.Szerencsére nem tudom,hogy igaz,vagy hamis az állítás mert nincs ilyen helyen rokonom.Addig is bízzuk az illetékesekre az igazság kiderítését!”
 • 32. elemér 2012. május 13. 02:25
  „Akik bekerülnek az otthonban azok nemigen válogathatnak vagy ugrálhatnak. Másfél év a várakozási idö Mo.-n mint norma. Aki viszont demenciás vagy valami kronikus betegsége van, az várhat továb is. Aztán hogy keveseb probléma legyen velük, kapnak drogot ami a depresszio ellen is van. Ez viszont hozzájárul a gyors lerobbanáshoz. Az öregkor gyakran betegségekkel jár és általában aki otthonba kerül, az már segitségre szorul és nehéz lenne otthol kezelni. Ez a elöre befizetett pénz járhat visszaélésekkel. Ezen nem csodálkozom. Egyébként manapság minden valamirevaló otthon itt van a net-n. Általában reggel 8-9 között lehet velük beszélni. Györujbaráton van egy remekjó otthon, ami nem olcsó, de tuti. Mi az hogy nem olcsó ? Ámerikai nyugdijhoz viszonyitva az nem rossz. Havi 140 rugó.”
 • 31. farvik 2012. május 12. 22:56
  „Miért is nem csodálkozom...? És biztos, hogy nem egyedi az eset, a helyszín, csak épp itt derült ki. Tudható, hogy ha ez a rendszer, errefelé mutat a gazdasági érdek, az ösztönzés lehet a gátlástalan működtetőknek. Úgyis élt már a néni eleget... Meg úgyis már csak kín neki az élet, a többieknek meg jobb lesz, meg a zsebünknek is... Aztán, ha bejön, meg nagy az érdeklődés, már nem is kell, hogy annyira beteg legyen az a néni, elég, ha kicsit összeférhetetlen, vagy kicsi a nyugdíja, - ezért nem adnám egyik hozzátartozómat se ilyen helyre. Óriási tisztelet a kivételeknek.”
 • 30. b.ildi57 2012. május 12. 22:50
  „Hála az égnek azért van jó öregek otthona is.
  A férjem nagymamája Dörben volt az otthonba ez is magán kézben van. Csak jót tudok róla mondani.
  Tisztaság, gondoskodás orvosi ellátás stb. Mozgás képtelen volt és csak éjszakára volt a szobájába mindig kint volt a többiekkel a társalgóban vagy az udvaron. Bármikor mehettünk látogatni mindig ugyan olyan jó ellátást láttunk pedig hetente 2 szer mentünk.
  Amikor bekerült nagyon le volt már robbanva az állapota és ott szó szerint felépült kivirult és megfiatalodott. Az utolsó éveiben azt lehet mondani úgy élt mint az úr/megérdemelte/. Sajnos már nem él de szép hosszú élete lett a Dőriek segítségével. 95 évesen halt meg.
  Utólag is köszönöm nekik.”
 • 29. bogote 2012. május 12. 22:20
  „Tabita. a HIR TV nem hazudott!!!!”
 • 28. háté 2012. május 12. 20:26
  „Nem az első, ahol ezt teszik! - itt a közelünkben is volt rá példa.”
 • 27. IV.Béla 2012. május 12. 20:07
  „Látom jól tudnak itt szelektálni itt egyesek; amit a Hír TV mond, az alapból csak hazugság lehet... Hujujuju, most látom, fentvan az ATV-honlapján, meg a barikádon is - na, most kinek fogtok hinni?”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos gázolás Alcsútdobozon

Kórházba szállítás közben elhunyt egy 27 éves fiatalember, akit péntek éjszaka gázolt el egy… Tovább olvasom