Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Időseket csapnak be a találékony trükkös tolvajok

Elsősorban idős embereket keresnek meg mostanában tolvajok azzal a mesével, hogy az unokájuknak vagy éppen nekik hozott csomag ellenértékét kérik.

Nemrég Nagykanizsa főutcáján szólított le egy 89 éves urat egy középkorú férfi, aki arról győzte meg kiszemelt áldozatát, hogy ő a posta alkalmazottja és egy csomagot szeretett volna átadni neki, de senki nem tartózkodott otthon. Kis idő elteltével a sértett a lakásába behívta az álpostást, aki 120 ezer forintot kért, kis címletekben. A mit sem sejtő férfi 80 ezer forintot adott át az elkövetőnek, aki azzal vette magához a pénzt, hogy felváltja és visszatér vele, de persze soha nem került elő.

A rendőrök arra is felhívják a figyelmet, hogy több bejelentés érkezett, miszerint telefonon keresztül nagypapákat, nagymamákat hív fel egy fiatal hang, aki az unokájukként mutatkozik be, majd pénzt kér a nagyszülőktől.

Többször előfordult, hogy személyesen jelentek meg tolvajok a nagyszülőknél és az unokájuk ismerősének adták ki magukat és rájuk hivatkozva pénzt vagy értékes tárgyat kértek az idősektől.

Olvasóink írták

  • 2. Csetneky 2009. december 03. 17:57
    „Időseket csaptak be a találékony, trükkös szocialista politikusok is. Mi meg isszuk a levét. Remélem, már nem sokáig.”
  • 1. janika 2009. december 03. 16:13
    „A csalók tárháza kimeríthetetlen e témában! Sőt mindig akadnak emberek, akiket be lehet csapni. Így a nyomozók és a bíróságok nem lesznek munkanélküliek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárult a Magyar Telekom belső vizsgálata a macedón ügyben

A Magyar Telekom megkapta az audit bizottság belső vizsgálatának eredményét a Montenegróban és… Tovább olvasom