Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Idős embereket csapott be egy pár

Idős embereket csapott be az a csaló páros, akik balesetre hivatkozva csaltak ki több százezer forintot a jóhiszemű emberektől. Volt, hogy a páros nőtagja a kórházig elvitte a sértettet, majd a színlelt látogatás után pénzt kért társa műtétjére.
A Győri Rendőrkapitányság ötrendbeli csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette azt a 35 éves nőt, aki Győr területén idős sértettektől több alkalommal nagy összegű pénzt csalt ki.
A gyanúsított azzal állította meg az idős embereket az utcán, hogy az autópályán egy kamionnal balesetet szenvedtek és a műszaki mentéshez, valamint a további ügyintézéshez azonnal forintra van szüksége. Ezzel az ürüggyel több százezer forintot csalt ki a jóhiszemű emberektől. A nő minden esetben egy „valutával teli” táskát vagy dobozt hagyott a sértetteknél biztosítékként azzal az ígérettel, hogy a későbbiekben a kölcsönkapott pénzt forintban visszaadja. Az idősek csak később vették észre, hogy a táska, illetve a doboz üres volt. A tört magyarsággal beszélő nő a kicsalt összegekkel eltűnt.
A megtévesztésekben a gyanúsítottnak minden alkalommal társa volt egy 30–35 év körüli, 175 cm magas, sportos testalkatú, rövid, sötét hajú, egyelőre ismeretlen férfi. A csalók egy fekete vagy sötét színű autóval közlekedtek, sok esetben a sértetteket is ezzel az autóval vitték el a lakásukra vagy a bankba a pénzért.
Volt, hogy a nő a kórházig elvitte a gyanútlan áldozatot, majd bement, hogy meglátogassa párját. Miután a színlelt vizit után kijött a kórházból, beült a kocsiban maradó sértett mellé, s elmondta: épp műtik a társát, s neki nincs forintja, csak valutája, nem tudja kifizetni a műtétet. Természetesen a jóhiszemű áldozat adott neki pénzt.
A rendőrség várja azok jelentkezését, akiktől a képen látható nő az említett módon pénzt csalt ki, továbbá aki az ismeretlen férfi személyére vonatkozóan vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban információ-

val rendelkezik. A bejelentéseket a Győri Rendőrkapitányságon személyesen (Győr, Zrínyi u. 54.) vagy a 96/5200-000/12-56-os, a 107-es ügyeleti számon, illetve a rendőrség ingyenesen hívható, 06-80/555-111-es telefonszámán várják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VB-kvíz értékes nyereményekkel!

Legyen Ön az a szerencsés, aki megnyeri a nagy képernyős SONY televíziót vagy a SONY DVD lejátszót! A VB időtartama alatt (június 9-től július 9-ig) minden nap (vasárnap kivételével) felteszünk egy-egy kérdést, melyekre Ön válaszolhat. A játék alatt összesen 26 pont gyűjthető össze! A 20 vagy annál több pontot összegyűjtő játékosok között kisorsolunk egy nagy képernyős SONY televíziót, a 10-nél több jó választ adók között pedig egy SONY DVD lejátszót! Tovább olvasom