Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Idős asszonytól loptak pénzt

Ivánban elterelve egy idős asszony figyelmét, félmillió forintot loptak el ismeretlenek egy lakásból. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.
– Reggel negyed kilenc óra tájban kivittem a lakásból a szemetet a kukába. Akkor vettem észre, áll valaki a kapuban – kezdte tanulságos történetét a 76 éves károsult. – Egy 30 év körüli, megnyerő külsejű, 170–180 centiméter magas férfi elegyedett szóba velem. Arra próbált meg rábeszélni, hogy munkaeszközöket hozathasson az udvarunkba, megőrzésre. Eközben a szomszédból a betonkerítést átugorva, két másik férfi is körülnézett a ház környékén. Mondtam a kapunál álló embernek, nem valószínű, hogy pont a mi udvarunk lesz a legmegfelelőbb raktározásra, de ő csak erősködött. Nem többet, mint öt percet beszélgettünk. Aztán megcsörrent a férfi kezében a mobiltelefon. Néhány pillanat múlva csak annyit mondott nekem: tárgytalan a dolog, a viszontlátásra. Így utólag már világossá vált előttem, miért is kötötte le olyan nagyon a figyelmemet az a férfi. Mert míg mi a kapunál voltunk, a másik kettő beosont a lakásba. Félmillió forint készpénzt loptak el tőlünk.
De ezt az idős asszony csak jó óra múlva vette észre, akkor, amikor feltűnt neki, egyes dolgok nincsenek a helyükön. – Nyilvánvalóvá vált, átkutatták a lakást, aztán az is kiderült, elvitték a megtakarított pénzünket – sóhajtott az asszony. – Mindenkinek csak azt tudom ajánlani, jobban figyeljenek ilyen esetekben, nehogy hasonló sorsra jussanak.
A Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya lopás bűntette miatt nyomozást rendelt el ismeretlen személyek ellen. A rendőrség kéri, aki bármilyen érdemi információval rendelkezik az üggyel kapcsolatban, hívja a 107-es telefonszámot, vagy személyesen keresse fel a soproni kapitányságot.

Lefeszítette a lakatot

Sopronban, a Kőszegi út egyik hétvégi háza ajtajáról ismeretlen személy a lakatot lefeszítette és onnan egy Brix típusú kapálógépet, valamint egy motoros darálót eltulajdonított és ezzel körülbelül százezer forintos anyagi kárt okozott. Az ügyben lopás és rongálás miatt ismeretlen tettes ellen büntetőeljárás indult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitiltaná a motorosokat az erdőből?

Tovább olvasom