Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Időben kapnak pénzt a nyertesek

A tavalyinál hárommillió forinttal több pénzt osztanak szét a régió ifjúsági szervezetei között idén. Ezúttal öt kategóriában lehet pályázni, s az ígéretek szerint minden nyertes időben megkapja a pénzét.
Már csak bő két hét áll rendelkezésre az ifjúsági és ifjúsággal foglalkozó nyugat-dunántúli szervezeteknek arra, hogy elinduljanak a Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanács pályázatain. A beadási határidő az egyes kategóriákban március 27., 29. és 30. Eredics Gergely, a tanács elnöke a Kisalföld kérdésére elmondta: a döntéseket április közepéig meghozzák, s így az előfinanszírozás idén valóban azt jelenti, hogy a nyertesek még a programok megvalósítása előtt hozzájutnak a pénzükhöz. Ez különösen fontos például táboroztatás esetén, amelynél a kiadások kizárólag nyáron jelentkeznek, s ehhez képest az őszi kifizetés meglehetősen késői lenne.
A tanács egyébként összesen öt pályázatot írt ki: támogatja a határon túli magyar ifjúsági szervezetekkel való kapcsolattartást és a Magyarországon élő nemzetiségek programjait; demokráciára való nevelés címmel képzéseket, előadás-sorozatokat, konferenciákat, egyéb rendezvényeket; ifjúsági szervezetek, ifjúsági információval és tanácsadással foglalkozó intézmények közötti térségi együttműködések elősegítését, hálózatfejlesztését; a regionalitás erősítését; valamint gyermek és/vagy ifjúsági tematikus táborozási programokat. Utóbbi két kalapban van a legtöbb pénz, 12,6–12,6 millió forint. A teljes keret amúgy 42 millió 118 ezer forintot tesz ki, ami 8 százalékkal haladja meg a tavalyi 39 milliós összeget.
A pályázati kiírások a www.mobilitas.hu oldalról tölthetők le. A hálózatfejlesztési és a táboroztatási pályázat kivételével idén még nemcsak internetes formában, hanem papíron is lehet pályázni. A pályázatokról további felvilágosítás kérhető a Mobilitás Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodától (9022 Győr, Árpád út 44., telefon: 96/518-685, 96/518-686). Az iroda március 20-án délután két órától tanácsadó napot tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részt vesz a március 15-i ünnepségeken?

Tovább olvasom