Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Időben és jól döntöttek

Dr. Rab Károly jól ismeri a Szintézis rt. múltját és jelenét. A Széchenyi-egyetem oktatója 2001-ben kollégájával, dr. Szabó Józseffel kutatást végzett győri vállalkozások sikertényezőiről, abban is szerepelt a cég. Most a Presztízs-díj apropóján fogalmazta meg véleményét a Szintézisről és annak vezetőjéről.

„A sikeres és sikertelen között nem egy,  hanem sok kisebb-nagyobb  eltérés van. Nem tudni pontosan még utólag sem mindig, melyik volt a kulcslépés. Mások is léptek hasonlót, mégsem lettek sikeresek. Vállalni kell a felelősséget, hogy magamnak kell dönteni,  megcsinálni. Sok jót kell lépni és kitartóan végrehajtani. És jó szeretni is azt, amit csinálunk."
Ott voltak a magyar számítástechnika bölcsőjénél, azóta is ott vannak és mindig tudják, mit kell tenni a „gyerekkel". Pl. időben és jól döntöttek, hogy a PC felé mentek el a nagygépek helyett. Jól vállaltak be irányokat, ebben az is benne van, hogy mit nem vállaltak.

Jó irány volt, hogy a nagyobb szervezetek kiszolgálása felé mentek el, nagy cégeket, nagy volumenű,  a megszerzés után relatíve könnyebben fenntartható megrendelői kört szereztek (szemben pl. a lakossági, kiskereskedelmi tevékenységgel, ami összességében biztos, mégis napi szinten ingadozó, naponta megszerzendő, megtartandó vásárlókört jelent).

A cég mérete, növekedése, szervezeti változása mindig arányos volt a fejlődés lehetőségeivel és a fejlődés követelményeivel. Időben bővítették  bel- és külföldön is szervezetüket.
Több lábon állnak, a cég termékei, szolgáltatásai megfelelően sokrétűek a kiegyensúlyozott biztonsághoz.
Időben érzik meg az új dolgokat, időben jelennek meg új termékkel, szolgáltatással.
Jól választottak, az olcsóbb tömegtermékekkel szemben a jobb minőség mellett döntöttek.
Sokféle nemzetközi tanúsítványt szereztek meg, ezzel alkalmassá tették magukat külföldi cégekkel való együttműködésre. 
Megfelelő kapcsolatuk van szűkebb-tágabb környezetük  politikai, gazdasági, oktatási, kulturális szervezeteivel, ez nemcsak gazdasági kérdés, hanem felelősségvállalás is környezetük minőségéért (egyetem, intelligens város stb.).
Érzékenyek és képben vannak a világ, az ország változásaiban, történéseiben, a gazdasági szabályozók aktív használatában, a lehetőségek javukra fordításában.

A Szintézis tudja, jónak kell lenni:

– kifelé megbízhatóságban, minőségben, komplex szolgáltatásban, elérhetőségben, árban;
– befelé:  a szervezet működtetésében, megfelelő személyzet, nem pazarló, de a szervezetnek kellő imázst biztosító infrastruktúra kialakításában.
A Szintézis emeli Győr rangját, fontos és örülünk, hogy itt van a városban.  Szabó István  sok szervezet,  társaság tagja, azt teszi, amit egy jó menedzsernek tennie kell az üzleti életben fontos információs és kapcsolati tőke megszerzéséért, a közélet megteremtéséért. Szabó István azt a szerepet vállalta fel cégénél, amiben a legjobb, a leghasznosabb: a helyén van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc drogkereskedőt ítéltek halálra Vietnamban

Hat férfit és két nőt ítéltek halálra drogkereskedelem miatt Vietnamban. A dél-ázsiai országban idén… Tovább olvasom