Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Idén új vízórák lesznek már a társasházakban is

Várhatóan március közepére befejeződik az új, korszerű vízmérők felszerelése Csornán a családi házaknál. A társasházak lakásaiban a negyedik negyedévben kezdik az eszközök cseréjét.
Gőzerővel folyik a régi vízmérők cseréje Csornán. A Pannon-Víz zrt. – az országban elsőként – megkezdte azoknak a korszerű vízmérőknek a felszerelését, amelyekről az adatokat rádiós távleolvasással lehet összegyűjteni. Így a vízmű dolgozói az elfogyasztott víz mennyiségéről gépkocsiban ülve is információt szerezhetnek. Az új mérőnek köszönhetően az is kiderülhet, ha például csőtörés miatt valahol szivárog a víz.
Az elmúlt év második felében Kónyban és Bősárkányban már befejeződött a csere. Idén Csornán folytatják a munkát, Kis-Csorna és a 85-ös főúttól északra levő terület után jelenleg a főúttól délre eső városrészben dolgoznak a szakemberek.
Déri István, a társaság csornai üzemmérnökségének vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy a jó időnek köszönhetően a tervezettnél jóval gyorsabb ütemben haladnak. A családi házaknál a tervek szerint március 15-ig be is fejezik a munkát. Egyúttal több utcában a régi vascsöves csatlakozót – az utcai csővezeték és a mérő között – műanyagra cserélik.
Azok számára, akik nem tartózkodnak otthon és emiatt a szerelők nem tudnak bejutni a telekre, értesítést hagynak és a visszajelzést követően újra a helyszínre mennek. Némi gondot okoz, hogy vannak olyan helyek, ahonnan nem kapnak jelzést és ez késlelteti a munkát. Déri István közölte: terveik szerint március második felében a közületi mérők cseréje következik, s várhatóan a negyedik negyedévben kerülnek sorra a társasházak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztosítási csalás

Az egyik biztosító nagyobb értékre elkövetett csalás kísérlete miatt tett feljelentést egy győri és… Tovább olvasom