Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Idén is volt szociális majális

A győri Széchenyi-egyetem szociális munkás tanszékének hallgatói idén is megszervezték a szociális majálist a megyeháza előtti téren. A Családsegítő Szolgálat már az első alkalommal is a segítő és részt vevő intézmények egyike volt.

Célunk, hogy ismereteket juttassunk el az emberekhez, lehetőséget biztosítsunk arra, hogy megismerhessék munkánkat azok is, akik eddig nem akarták, vagy nem tudták problémáikat elmondani és így segítséget sem tudtak kérni. Általános igényként jelentkezett a folytatás. A majális a résztvevők számára kiváló alkalom arra, hogy a szociális területen működő állami és civil szervezetek kapcsolataikat ápolják, megismerjék egymást. A győriek visszajelzése pozitív volt. Azok a programok, amelyeket a gyermekeknek és felnőtteknek biztosítanak a résztvevők, a családi együttlétet is tudják segíteni, így a majális valóban egy jó hangulatú családi programmá válik úgy, hogy az érdeklődők a különböző kisebb-nagyobb problémáikra a jelen lévő intézmények képviselőitől tanácsot is kaphatnak. A majális idején bábszínház, légvár, gyermekcsoportok műsora, játszóház várta a legkisebbeket, de a nyugdíjasklubok tagjainak műsora is tartalmas kika pcsolódást nyújtott.
A múlt évhez hasonlóan, a szervezők idén is megjelentettek egy kiadványt, amelyben bemutatkoznak a részt vevő szervezetek.
Gyurkovicsné Doszpot Zsuzsa igazgató, Családsegítő Szolgálat, Győr

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főszerepben az utánpótlás

Az SC Sopron két legfiatalabb korosztálya, az U8-as és U9-es csapat egymás közötti csatája előzi meg… Tovább olvasom