Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Idén is lesz JövQvár

A Wienerberger Téglaipari Zrt. idén is elindította JövQvár Pályázatát, amelyen gyermekintézmények és mqemlékek juthatnak több mint 50 millió forint értékq támogatáshoz.
A 2000-ben útjára bocsátott JövQvár eredményeképpen eddig összesen 265 millió forint értékq támogatás talált gazdára. Az óvodák, általános és középiskolák elsQsorban bQvítésre (pl. új tornatermek vagy vizesblokk építése), illetve felújításra használják fel a JövQvár-rendszerben elnyert építQanyagot. A nyertes pályázatok nyomán az elmúlt hét évben közel 300 „JövQvár” épült meg, illetve van épülQfélben országszerte.
A JövQvár-pályázaton gyermekintézményi kategóriában olyan oktatási, egészségügyi, kulturális vagy egyéb intézmények, alapítványok és szervezetek indulhatnak, amelyek tevékenysége szoros kapcsolatban van a gyermekek képzésével, nevelésével, szabadidQs tevékenységével, gyógyításával vagy rehabilitációjával.
A mqemlék-felújításra szánt támogatásra azok a Magyarországon mqködQ szervezetek és önkormányzatok pályázhatnak, amelyek tulajdonában, felügyeletében vagy kezelésében olyan mqemlék épületek vannak, amelyeken 2007-ben felújítási munkálatokat kezdenek.
Idén hat cég csatlakozott a Wienerberger Téglaipari Zrt. törekvéseihez, így több mint 50 millió forint értékq termékre, illetve készpénzre lehet pályázni. A Wienerberger 20 millió forint értékq terméket ajánl fel gyermekintézmények számára, a mqemlékek kezelQi pedig 2,5 millió forintnyi építQanyagot, illetve 2,5 millió forint értékq pénzbeli támogatást nyerhetnek el. Emellett mindkét kategóriában pályázni lehet 5–5 millió forint értékben a Baumit vakolataira, a Bramac tetQcserepeire, a Murexin ragasztóanyagaira, a Selena termékeire, a Tondach tetQcserepeire, valamint nyolcszázezer forint értékq Dörken-termékre.
A pályázati felhívást és a részvételi feltételeket tartalmazó kiírást február elején mintegy 14 ezer önkormányzat, gyermekoktatási intézmény és alapítvány kapta kézhez.
A Wienerberger JövQvár-pályázatának fQvédnöke Hiller István oktatási és kulturális miniszter. A díjazásról idén is független zsqri dönt. A pályázat benyújtási határideje 2007. április 27., a zsqrizésre májusban kerül sor, a gyQztes pályázókat pedig június 8-ig értesítik. Az ünnepélyes díjkiosztó a tervek szerint június 13-án lesz.
A kiírók harmadik alkalommal hirdettek meg képzQmqvészeti pályázatot is, így a gyermekek közvetlenül is részt vehetnek a JövQvár-pályázaton. Az intézmények két életkori kategóriában (5–9 és 10–14 év) benyújthatnak három-három gyermekek által készített képzQmqvészeti alkotást, amelybQl a zsqri választja ki a díjazandó mqveket. A képzQmqvészeti alkotások témája: „Hol szeretnék lakni felnQttkoromban?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

a legjobb soproni atléták távoztak

Jelentősen meggyengült, legsikeresebb atlétáit veszítette el a Soproni Atlétikai Club. A két… Tovább olvasom