Kisalföld logö

2015. 10. 09. péntek - Dénes 12°C | 16°C

Idén havi 400 és 1400 forint lehet a telefonadó

Kevesebb lesz a második félévtől fizetendő távközlési adó maximális mértéke havonta a parlament hétfői döntésével.
Az Országgyűlés május közepén határozott a hívásonként és  megkezdett percenként kétforintos telefonadó bevezetéséről; a július  1-jétől hatályos törvény alapján két forintot kell fizetni a  szolgáltatóknak minden elküldött üzenet - sms és mms - után is.  

A távközlési adó erre az évre érvényes szabályait most, kevesebb  mint három hét elteltével megváltoztatta a Ház: az adó összege  havonta magánszemélyek után legfeljebb négyszáz, a cégeknél  ezernégyszáz forint lehet. Az eredeti kormányjavaslat hétszáz,  illetve kétezer-ötszáz forintos maximumot írt elő, ezeket azonban  végül csak a jövő évtől, az ágazatot terhelő különadó megszűnése  után alkalmazzák majd.  

Erről az adózást érintő törvénymódosítások között döntött a Ház  a gazdasági bizottság előterjesztésére. A testület a változtatást a  távközlési szolgáltatók javaslatainak figyelembevételével indokolta.  

A Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone korábban csakugyan azt  kezdeményezte, hogy a magánszemélyek előfizetését hétszáz helyett  havonta legfeljebb négyszáz forint telefonadó terhelje, a vállalati  előfizetőkét pedig maximum ezernégyszáz. Érvelésük szerint a  tervezett adóbevétel így is biztosítható. Álláspontjuk ugyanakkor  változatlanul az, hogy az új adó nem szolgálja az ország érdekeit,  és aránytalan terhet ró a távközlési szolgáltatásokra.  

Újdonság az is, hogy a bevallás és az adófizetés időpontja a  hívás, üzenetküldés utáni hónapról az azt követőre módosul azért,  hogy a szolgáltatók adófizetési kötelezettségüket a befolyt díjakból  teljesíthessék.  

Magánszemélyeknél havonta az első tízpercnyi beszélgetés  változatlanul adómentes lesz, és szintén mentesül az adó alól a  segélyhívás és az adománygyűjtő számok hívása.
12 következő >> végére >>> 20 hozzászólás
Moderálásra küldöm 20. mir 2012.06.05. 19:24

Egymilliárd forintot csoportosít át a kormány a nemzeti konzultációra

Ez a legfontosabb ugye és vannak akik még tapsikolnak nekik

Moderálásra küldöm 19. mir 2012.06.05. 19:22

Lobbo71

Te mint a magaskeresetűek védőszentje szerint normális dolog hogy az ország nagy része minimálbérből él? Ja szerinted biztos adót csalnak. Én meg azoktól venném el a szavazati jogot akik minimálbérre jelentik be a munkásaikat mert ők az igazi adócsalók nem az aki fizetést kap. A többkulcsost meg eddig is elviselte az a szűk réteg eztán is el tudná viselni.

Moderálásra küldöm 18. pubigyereide 2012.06.05. 14:19

Az bizonyos, hogy ez a rendszer hosszú távon nem tartható fenn. (de gyanús, hogy középtávon sem) Amikor pedig akkora lesz a szakadék a kenyéren és vízen élők illetve a homáron és kaviáron élők között, akkor robban a bomba.
A szakképzett vagy legalábbis szorgalmas és többre, jobbra vágyó emberfajta pedig egy "kihalt" őshonos faj lesz csupán Magyarországon. Innen mindenki menekül, szó szerint. A szélsőséges és elvakult jobbosok kivételével. Ja! Még a nyuggerek maradnak.
Széééép jövő!

Moderálásra küldöm 17. Mankapunka 2012.06.05. 14:15

Ezért kell mindent szétverni,és elzavarni mindenkit,és akkor lehet egy újat építeni.

magyar----------------óhhh,nevetés van csak rajta.

Moderálásra küldöm 16. Lobbo71 2012.06.05. 11:46

Pano: 2014-ben sem lesz kire szavazni, ahogy 2010-ben sem volt. De ha visszajön az mszp, akkor én csomagolok aztán oldják meg az én pénzem nélkül. Nem fogom megint a fizetésem 70%-ával az adócsalókat támogatni.

Moderálásra küldöm 15. Pano 2012.06.05. 10:37

Arra kíváncsi leszek, hogy 2014-ben, amikor itt lesz az ideje a tömeges véleménynyilvánításnak a zembereknél mennyire fog beütni az IQ csökkenés és esünk -a politikai vezetőinkhez hűen- amnéziába. Eltelt 2 év, de már most nem tudnám felsorolni a sok sz***, amit ezek csináltak (jó, ha megerőltetném magam, akkor persze). S én azért követem is a híreket, jobban, mint az átlag. Egyik "oldalnál" se foglalok politikailag állást, mert egyiket se a jobbot, se a bal által képviselt dolgokat nem látom járható útnak, de a fidesz 2 éve alatt többet öregedtem, mint az mszp 8 éve alatt!
S még hátra van ugyan annyi, Istenem segíts!

Moderálásra küldöm 14. Primax 2012.06.05. 10:35

11. kisember1 !
Nincsenek "ingyenes" telefonok...azoknak is van havi díjuk.
Amúgy : valóban olcsóak...pl. a T-Mobile-nál havi cca. 1.000,- forintért 100 órát lehet - zárt körben - beszélgetni. ( Családbarát szerződés )
Gyakorlatilag nem lehet lebeszélni...

Moderálásra küldöm 13. öröksoproni 2012.06.05. 09:32

Hát, valahogy elvoltunk 20-25 évvel ezelőtt is kevesebb telefonálgatással, megoldjuk ezt is. Ha jól belegondolunk, minden apróságért hívogatjuk egymást, pedig csak egy kicsit várni kellene a személyes találkozásig. Így legalább többet beszélgetnek az emberek egymással személyesen:)
Mindez persze nem érvényes az üzleti életre, de ott is lehet racionalizálni. De ha ezt az adóterhet igazságosan akarták volna kivetni, forgalom alapján kellett volna. De nem ez a cél. Barátainkat nem hagyjuk fizetni.

Moderálásra küldöm 12. piros60 2012.06.05. 09:31

A napokban 1 órámba telt, mire a hárombetűs internet-tv szolgáltatónál sikerült telefonon időpontot egyeztetni. A telebank felhívásánál percekig tart mire a legújabb ajánlataik után egyáltalán a menüben léphetek tovább. Ezen idők alatt is szépen ketyeg a percenkénti adó. Jó lenne a szolgáltatók ezen változtatnának.

Moderálásra küldöm 11. kisember1 2012.06.05. 09:02

Nesze ingyenes flottás telefonok cégeken és családokon belül.


20 hozzászólás12 következő >> végére >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Különadószabályok, kedvezményes áfa a fesztiválbelépőkre

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!