Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Idén gyorsan elfogyott a keret

Anyagi korlátok miatt a 220 ezer jelentkezőből csak 114 ezer szociálisan rászoruló és nyugdíjas részesülhetett idén az üdülési csekkekből.
– Még sosem kértünk kedvezményes üdülési utalványt, januárban mégis úgy határoztunk, most megtesszük. Április végéig lehetett igényelni az üdülési csekket a Nemzeti Üdülési Szolgáltató (NÜSZ) Kft. budapesti irodájánál. A csekkek nemcsak a szállodákban, hanem gyógyfürdőkben, éttermekben is felhasználhatók – meséli történetét egy fertőrákosi nyugdíjas asszony. – Elég nehezen sikerült kideríteni, hol és milyen nyomtatványt kell beszereznünk, de március közepéig ezen az akadályon is túljutottunk. S bár jogosult lennék az üdülési csekkre, a NÜSZ arról értesített, az alapítvány anyagi forrásai erre az évre kimerültek, nekem már nem jutott a kedvezményes lehetőségből.
Információink szerint idén 220 ezren igényeltek üdülési csekket, közülük 114 ezren részesültek a kedvezményes lehetőségből több mint hárommilliárd forint összértékben. Tavaly ősszel is kiírtak pályázatot, elképzelhető, hogy idén is lesz ilyen lehetőség.
– Akiknek nincs internet-hozzáférésük, azok a NÜSZ ügyfélszolgálati vagy megbízott irodáitól – megyénkben a Győr, Árpád út 32. szám alatti Tourinform-irodától (telefon: 96/336-817) – igényelhetik a nyomtatványt az üdülési utalványra, amely minden évben kérhető – tudtuk meg Reider Ernőnétől, az iroda képviselőjétől. – Ami a nyugdíjasok üdülési csekkre való jogosultságát illeti, feltétel, hogy a nyugdíj összege ne haladja meg a 74.100 forintot. A kitöltött űrlapokat a NÜSZ Kft. címére (Budapest, Hermina utca 63.) kell elküldeni, a nyugdíj-biztosítási intézettől januárban kapott úgynevezett zöld igazolás másolatával együtt. A nyugdíjasok maximum 40 ezer forintos üdülési csekket kérhetnek. Ötvenezer forintos nyugdíj esetében ötezer, afölötti nyugdíjnál tízezer forintos önrészt kell vállalni. A rokkantnyugdíjas 60 ezer forint értékű utalványt igényelhet, ez viszont két személy – az igénylő és kísérője – üdülésére szól, az önrész is tízezer, illetve tizenötezer forintra módosul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepel az Alsó-Lövérek iskolája

Duplán jubilál a soproni Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola, hiszen ötven éve állnak a… Tovább olvasom