Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Idén építik

a bezenyei Disneylandet

Idén elindul a bezenyei élményváros felépítése – hangzott el a gazdasági kabinet tájékoztatóján. Információink szerint az állami szerepvállalásról egyezség született Bezenye és Máriafürdő beruházóival. Ez utóbbi esetében a magyar befektetők hangsúlyozták: egyelőre csak elvi egyezségről van szó a kormányzattal.
„ Egy több mint 1800 új munkahelyet létrehozó beruházás indul el idén Bezenyén: a komplex idegenforgalmi szolgáltatásokat nyújtó szálloda és bevásárlóközpont beruházási értéke 45,2 milliárd forint” – jelentették be pénteken. A beruházó Lukale Zrt. 2006 és 2009 között építi meg mintegy 150 hektáron a szállodát, élmény- és életmódparkot, élményvárost és egy bevásárlóközpontot is magában foglaló komplexumot. Ez lesz a magyarországi Disneyland – hangzott el a tájékoztatón. A Lukale Zrt.-t e projekt megvalósítására hozta létre a ciprusi bejegyzésű Doxeon Investment and Consulting társaság.
Információink szerint mindkét projektgazda – a bezenyei élményvárosé és Máriafürdőé – elfogadta a kormány támogatási ajánlatát. Mint megtudtuk, Máriafürdő esetében ez csak részben igaz: magyar befektetői körökből úgy tudjuk, hogy egyelőre csak elvi egyezség született, még semmilyen szerződést nem írtak alá az állammal. Most még csak a „keretekben” történt egyezség, a támogatási összeg – információink szerint a beruházás öt százalékát, nagyjából 1,5 milliárdot ajánlott a kormány a befektetőknek – csak az aláíráskor lesz végleges. Az élményváros esetében ez az ajánlat az összköltség 8 százaléka – vélhetően 4,5 milliárd forint körül lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradás Pinnyén és Nagylózson

A Vöröskereszt soproni szervezete, valamint a területi vérellátó véradást szervez holnap 16 és 19… Tovább olvasom