Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Idegölő

A bérgyilkosokat nem nagyon szereti senki. Nem csoda, hisz válogatás nélkül ölnek és piszkosul jól is keresnek vele. Ám eszünkbe jut-e néha, hogy a bérgyilkosoknak magánéletük is van? És gondolunk-e néha arra, hogy a bérgyilkosoknak fogsoruk is van, sőt rossz foguk is, amely éppúgy megfájdulhat, mint bármely tisztességes emberé?
rendező: Fonyó Gergely

operatőr: Márton Balázs
producer: Kálomista Gábor

szereplő(k):
Gesztesi Károly (Keszeg)
Yannis Zouganelis (Jorgos)
Natalia Dragoumi (Christine)
Molnár Piroska (Keszeg mamája)
Csányi Sándor
Kovács Koko István

A film sztorija

A bérgyilkosokat nem nagyon szereti senki. Nem is csoda, válogatás nélkül ölnek, és piszkosul jól is keresnek vele. Ám eszünkbe jut-e néha, hogy a bérgyilkosoknak magánéletük is van? Mondjuk például egy süketnéma anyjuk, akinek a legegyszerűbb azt hazudni, hogy egyszem fia muzsikusnak állt. Ez megmagyarázza, miért van nála mindig gitártok, és a nem létező koncertekre sem kell a mamát elvinni.

És gondolunk-e néha arra, hogy a bérgyilkosoknak fogsoruk is van, sőt rossz foguk is, amely éppúgy megfájdulhat, mint bármely tisztességes emberé? Pontosan ez történik Keszeggel is, a közép-európai régió legprofibb bérgyilkosával: hideg, érzelemmentes, kíméletlen és rettenetesen fáj a foga. Mindez egy rutinmunka kellős közepén Rodoszon, ahol kénytelen felkeresni a térség legvacakabb fogorvosát, Jorgost, aminek beláthatatlan következményei lesznek. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Dercsényi Dávid

"Gányolás, ízlelgessük a szót, habkönnyű gány, ez a pontosabb műfaji meghatározás. Egy valami miatt érdemes megnézni: az "alkotók" e filmben expressis verbis kimondják, hogy akinek pénze van, az, khm, koitálhat, azé a nő, az élet. Semmi más nem számít - igazi ars poetica."
A teljes cikk

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázár és támogatás

A lakosság kétharmadát érinti majd a gáz- és távhőár-emelkedés ellensúlyozására kérhető támogatás. Nem mindegy, hogy a minimális 61, vagy az egyelőre maximálisnak tűnő 100 forintot fizetjük január elsejétől a gáz köbméteréért. A támogatás igényléséhez minden háztartás kap majd egy űrlapot, de már honlapunkról is letölthetők az űrlapok >> Tovább olvasom