Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Idegen nyelvű könyvtár Rábapordányban

Idegen nyelvű könyvtárat hoztak létre a rábapordányi általános iskolában. Az intézmény törekvéseit a Tempus Közalapítvány támogatta. A diákok német és angol nyelvű anyagokat forgathatnak.
A Tempus Közalapítvány Világnyelv programján idegen nyelvű könyvtár létrehozásához nyert támogatást a rábapordányi általános iskola. A beruházásra 600 ezer forintot kaptak, a gyerekek máris nagy kedvvel forgatják az új kiadványokat. Vecseyné Kocsis Edit, az iskola tanára a Kisalföldnek elmondta: ez idáig két idegen nyelvű könyvtár volt a megyében, a legutóbbi pályázattal újabb három iskolában lett ilyen. A rábapordányiakkal együtt a csornai Hunyadi-gimnázium és a győrszemerei iskola nyert a pályázaton.
– A pénzből a munkát segítő számítógépet is vásárolhattunk – mondta Vecseyné Kocsis Edit.

– Ezenkívül angol és német nyelvű dokumentumokat, kiadványokat, hanghordozókat, CD-ket, DVD-ket szereztünk be. A pályázati támogatásból a foglalkozásokat is finanszírozhatjuk. Lehetőségünk van rendezvények szervezésére, illetve szórólapok készítésére.
A rábapordányi gyerekeknek nyelvtanár segít eligazodni az idegen nyelvű kiadványok között. A pályázat előírja a nyertes intézményeknek, hogy a környéken is népszerűsítsék az idegen nyelvet. Ennek megfelelően Rábapordányban várják a szomszédos települések tanulóit, pedagógusait is, akik szintén olvashatják, hallgathatják az anyagot. A közeljövőben angol és német nyelvű szavaló- és énekversenyt is rendeznek.
Az idegen nyelvű könyvek eddig sem hiányoztak az iskolából, a bécsi testvérintézménytől kaptak ajándékba. Emellett a faluban ingatlant vásároló, letelepedő külföldiek is adományoztak könyveket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

újabb siker

teremfutball

A magyar futsalválogatott nyert Litvánia ellen a Dabason zajló… Tovább olvasom