Kisalföld logö

2016. 12. 10. szombat - Judit -1°C | 8°C

Idd magad egészségesre!

Mind népszerűbbek a természetes alapanyagból – valódi gyümölcsből és zöldségből – sajtolt, rostos, cukor és sav hozzáadása nélkül készült levek. A szupermarketek és a bioboltok polcain egyre többen nyúlnak a zöldségekből és gyümölcsökből készült rostos italok után, bár ezek jóval drágábbak, mint a túlcukrozott, sokféle adalékanyaggal, festékkel és tartósítóval dúsított szénsavas üdítők.
Bár kevesen tudják megfizetni ezeket a készítményeket, inkább máson spórol újabban sok család, főleg gyerekei egészségének érdekében. Amint az egyik, száz százalékban természetes alapanyagú, rostos leveket előállító cég vezetője elmondta, házhozszállításra is van már igény.
A cég ivóleveit – amelyek tartósítószert nem tartalmaznak – hűtéssel konzerválják, ezért 3 nap a szavatossági idejük. A termékek a salaktalanító és daganatos betegség elleni diétában is jól hasznosíthatók.

A legkedveltebb ivóleveik: alma-berkenye, alma-bodza, alma-répa, répa-cékla, alma és sárgarépa. A szupermarketek polcain található import – főleg Horvátországból, illetve Izraelből – származó gyümölcs- és zöldséglevek eléggé borsos árúak, de ugyancsak népszerűek, bár ezek többnyire tartalmaznak tartósítószert. A legkedveltebbek az eper és banán kombinációk.

A bioboltokban kapható ivólevek csak akkor számítanak valóban bionak, ha a csomagoláson jelzik: a zöldséget vagy gyümölcsöt garantáltan biotermesztési módon és körülmények között termelték.

A gyógyszertárakban kapható, többnyire német zöldség- és gyümölcslevek a legdrágábbak a piacon, palackonként ezer-ezerötszáz forintba kerülnek. Ennyit valóban csak akkor áldoznak a vevők, ha betegnek kell a készítmény, jóllehet az egészségeseknek legalább ennyire szükségük lenne rá, a megelőzés érdekében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyanyelvi verseny

A kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola a Vörösmarty-napok… Tovább olvasom