Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Hvg.hu: a szekszárdi városvezetés egyeztetett a dohányboltokra pályázókról

A hvg.hu egy birtokába került, nyilvánosságra nem hozott hangfelvétel alapján a szekszárdi fideszes városvezetés egyeztetett a dohányboltokra pályázókról.
A portál az erről szóló, csütörtökön közölt cikkben azt írta, azért nem közölték a feltehetően vágott hanganyagot, mert az "érzékeny" személyes adatokat, neveket és címeket tartalmaz.

A portál szerint a hangfelvétel alapján a valószínűleg március végén tartott egyeztetés pontosan úgy zajlott, ahogy arról Hadházy Ákos fideszes önkormányzati képviselő korábban beszámolt.

A hvg.hu szerint az egyeztetésen a helyi fideszesekkel egyenként végigvették, ki ismeri a dohányboltra pályázókat. A cikk szerint a hangfelvételből kiderül, Horváth Istvánt, Szekszárd fideszes polgármesterét nem zavarta, hogy az egyik helyi képviselő maga is pályázott, mert szerinte az volt a lényeg, hogy "ne a szocik győzzenek". "Az a lényeg, elkötelezett jobboldalinak kell lenni" - idézi a portál a városvezetőt.

A cikk szerint a találkozón Horváth István hozta szóba a trafikok ügyét, majd a képviselőkkel egyenként, nevek és utcák alapján mentek végig a listán.

A hvg.hu azt írta, volt olyan pályázó is, akit a polgármester "élből elutasított", más pályázóról meg azt mondta, utánanéz.

Hadházy Ákos helyi fideszes képviselő április 30-án arról beszélt a hvg.hu-nak, hogy Szekszárdon politikai egyeztetésén véleményezték a trafikpályázaton induló jelöltek listáját a helyi kormánypárti képviselők. A politikus azt mondta: a tolnai megyeszékhelyen a polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék azokat.

Szekszárd fideszes polgármestere az interjú megjelenésének napján érthetetlennek és felháborítónak nevezte Hadházy Ákos nyilatkozatát, amely szerinte nem felel meg a valóságnak. Horváth István az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: "semmilyen egyeztetés nem zajlott sem frakcióülésen, sem politikai, sem pedig egyéb megbeszélésen a trafikpályázatok ügyében".

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Heti Válasz legfrissebb számában megjelent interjújában azt mondta, Hadházy Ákos állításai sem bizonyítják, hogy valóban csalás történt. Lázár János azt mondta: "Horváth István polgármester az egyeztetés lehetőségét kínálta fel képviselőtársainak egy megbeszélés alkalmával, és megkérdezte a véleményüket a helyi pályázókról". Az államtitkár szerint ha ennyi történt, abban nem lát kivetnivalót, mert a pályázatokról nem a polgármesterek döntöttek, hanem a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. világos és méltányos szakmai szempontrendszer alapján.

Lázár János szerint a Philip Morris dohányipari multi állhat a dohánybolti koncessziók kiosztása körüli botrány mögött.

Olvasóink írták

 • 7. machers 2013. május 11. 20:57
  „6.rommel2 2013.05.10. 21:32
  Ne aggódj erwin!
  Jövőre is a fidesz fog nyerni. Ennek érdekében mindent megtettek a törvényalkotás terén.
  Na, meg aztán vagytok még elegen.”
 • 6. rommel2 2013. május 10. 21:32
  „VIKTOR , EZT SIKERÜLT ELQRNOTOK .........................................................
  A POLITIKÁBAN AZ AMATŐR HIBÁK OKOZZÁK A BUKÁST ................................”
 • 5. pillow 2013. május 10. 18:02
  „LAZA: erről a hangfelvételről már hazudni sem tudnak, ahogy megszoktuk... annyira védhetetlen, hogy helyi ügyként kezelik...

  Persze a baloldal meg Európán keresztül támadja a rezsicsökkentést... ki az a barom, aki ezt még elhiszi nekik? Ha ilyen emberek szavazataival nyernek, akkor meneküljön, minden normális ember, amerre lát.”
 • 4. LAZA 2013. május 10. 12:02
  „1.
  Másról sem szól a fórum mint a tökkelütöttekről akik bármit bevesznek amit vezérük és bagázsa bead nekik.
  Erről a hangfelvételről is ki fogják hozni,hogx a liberális ünió Merkel asszonnyal az élen szövetséget kötött a Jobbik és szoci koalicióval.
  Mindez a közös művük Magyarország lejáratására.
  Hidd el lesz két millió fidesz szavazó akik gondolkodás nélkül el is fogják hínni.
  Itt tartunk!Illetve tartanak.
  Tisztesség? erkölcs? becsület? Ennek a körnek már teljesen ismeretlen fogalmak!”
 • 3. kerteszb 2013. május 10. 11:26
  „Ez miért nincs a címlapon? Az év botránya, EZ a fidesz!!!”
 • 2. pozdorja 2013. május 10. 08:48
  „Nyilván a hangfelvételt a Jupiterről érkezett szocialista földönkívüliek hamisították. A FIDESZ nem lehet annyira balek mint az MSZP, hogy egy nyilvánvalóan törvénytelen dologról hangfelvételt engednek készíteni.
  Szerintem.”
 • 1. pillow 2013. május 10. 06:32
  „Egyébként, ha nem is ennyire pofátlanul, de lehet, hogy az mszp is belenyúlt volna a pályázatok elbírálásába. De ilyen fondorlatosan aljas módon kitalálni azt, hogyha mindenhol megnyerte a fideszes, akkor megemeljük az árrést 10, sőt 12 százalékra, vagyis a kiíráshoz képest háromszorosát kereshetik a haverok, ez mond el mindent orbán rendszeréről. Kíváncsi vagyok, hogy a habony-művek éjszaka milyen hazugságokat talált ki a hangfelvételről. De ha ebbe nem buknak bele, akkor itt már az emberekkel is baj van, mert megfertőzte a gondolkodásukat is a fidesz. Ez lenne az igazi baj.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Martonyi: egyensúlyra van szükség az EU-ban

Az Európai Unióban a tagállamok és az uniós intézmények, valamint az egyes uniós testületek közötti egyensúlyra van szükség. Tovább olvasom