Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Huszonötmilliós szippantót vettek

Dénesfai gesztorsággal három település huszonötmillió forintból vett szippantóautót. A járművet bérbe adták a Pannon-Víz zrt.-nek, így az önkormányzatok több mint hatszázezer forintot kapnak vissza évente.
– Közel egy éve a környezetvédők bezárták a dénesfai ürítőt. A szennyvíz kezelését végző szolgáltató ezután kijelentette: a szennyvizet távolabbra kellene szállítani, ezért szándékaik szerint meg is szüntetnék a kapcsolatot Dénesfával és a környező településekkel – mondta Takács Lajos dénesfai polgármester.
Ám a falvaknak a szennyvíz kezelését a továbbiakban is meg kellett oldaniuk, olyan módon, hogy távolabbi tisztítókba szállíttatnák azt. Így került szóba a Pannon-Víz zrt., mivel a környéken vannak szennyvíztisztító telepeik. Takács Lajos hangsúlyozta: ezekre a telepekre a dénesfai szolgáltató is beszállíthatná a szennyvizet, de ez mindenképpen költségemelkedéssel járna. Megoldásnak a re-

gionális területfejlesztési tanács pályázata tűnt, melyen szippantóautó vételére lehetett pénzhez jutni. Egy ilyen jármű közel huszonötmillió forintba kerül, melynek nyolcvan százalékára pályázhattak a települések. A projekt jobb kihasználása érdekében a dénesfaiak összefogtak a szomszédos Cirákkal és Gyóróval. A pályázat mintegy ötmillió forintos önrészét a szolgáltató Pannon-Víz vállalta magára. Takács Lajos elmondta: a megnyert pénzből vett járművet bérüzemeltetésre átadták a Pannon-Víznek, akik évente több mint hatszázezer forint bérleti díjat fizetnek egy-egy településnek. – Ezt a pénzt az érdekelt önkormányzatok akár a szennyvíz szállítására is fordíthatják – mondta a dénesfai polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 05.26.

Tovább olvasom