Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Huszonnyolcmillió rontáslevételért: öt év börtönt kapott egy jósnő

A. Szilvia egy ügyfelétől összesen 28 millió forintot csalt ki rontáslevételért.
Első fokon öt év börtönre ítélt egy jósnőt a Békéscsabai Járásbíróság kedden, A. Szilvia egy "ügyfelétől" összesen 28 millió forintot csalt ki rontáslevételért - tájékoztatta a Gyulai Törvényszék sajtószóvivője az MTI-t.

Bagdi Árpád elmondta, hogy a bíróság a vádlottat jelentős kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében marasztalta el. A. Szilviának összesen 29 millió 354 ezer forintot kell visszafizetnie a sértettnek és további négy károsultnak.

Az ítélet kihirdetése után az ügyész három nap gondolkodási időt kért a fellebbezés előterjesztésére, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

A tényállás szerint a sértett egy hirdetési újságban olvasta a vádlott hirdetését, miszerint jóslást és rontáslevételt vállal. A vádlott azt mondta a sértettnek, hogy családján rontás van, és ezt úgy tudja levenni, ha a pénzét három hétre elviszi egy szent helyre. A sértett kétmillió forint készpénzt vett fel a bankból, s az összeget átadta a jósnőnek. Néhány nap múlva a vádlott felhívta a sértettet, további kétmillió forintot kért tőle, és még aznap meg is kapta.

A jósnő néhány nap múlva ismét felhívta a sértettet azzal, látja, hogy van még pénze, és a rontáslevétel akkor működik, ha az összes pénzt meg lehet tisztítani. Ezután a sértett részletekben további pénzösszegeket adott át a vádlottnak, összesen 28 millió 130 ezer forintot. Néhány hónap múlva a sértett kérte vissza a pénzét, a vádlott azonban nem volt elérhető. Kiderült, hogy nem is az eredeti nevét adta meg a sértettnek.

Olvasóink írták

 • 15. Demalgon 2013. május 24. 07:29
  „miracle, inkább tarifatáblázat kéne oda:

  - keresztelő: 5 000
  - gyóntatási árak
  ha kicsi bűn, akkor 10 miatyánk, 10 üdvözlény 5 000 Ft
  ha közepes a bűn, akkor 50 miatyánk, 50 üdvözlégy 25 000 Ft
  ha súlyos a bűn, akkor 100 miatyánk, 100 üdvözlégy 100 000 Ft + 2 éven keresztül 25%-os adakozás a helyi papnak
  - temetkezési árak függenek a koporsó méretétől, szombat vagy hétköznap, és a számla nélküli juttatásoktól
  - ördögűzés
  ha kicsi démon 50 ezer + 4 üveg misebor, lehetőleg francia márkás
  ha közepes a démon 250 ezer + 4 üveg vodka
  ha maga az ördög akkor 500 ezer percenként (a többi ár óránként értendő)”
 • 14. miracle 2013. május 22. 16:54
  „Most akkor az egyházakat is büntetni kéne...?”
 • 13. oaxacaca 2013. május 22. 11:04
  „Amíg azt várjuk, hogy a csoda kívülről jön, külső hatásra, akkor van létjogosultsága annak, hogy különféle néven emlegetett csodatévők tevékenykedjenek. Elég egy joghézag, s máris legális a tevékenység. Félreértés ne essék, nem pártolom az efajta tevékenységet, s ahogy a hozzászólásokból is kitűnik, mások számára is átlátható a csalás. Ilyen -olyan mágus, ilyen-olyan hittérítő...etc., a "kedvencem" azonban mégis az ´Dr-i cím (aposztróf doktor), a pénzért árult doktori cím. Ha szabad ezt mondanom ez a csalás legmagasabb foka.Még diploma sem kell hozzá. Elmegy az ember mondjuk egy természetgyógyászhoz, kint a tábla ´Dr. XY. Óh, hiszen doktor! Milyen nagyszerű! Ez a tudás legmagasabb foka! Szuper.(S bocsánat Kisalföld, de önök is beugrottak ennek nemrég.) Szóval a csalók körülöttünk élnek, az egyetlen, ami megvéd tőlük, az a tudás, a tájékozódás és az ismeretek folyamatos bővítése. Szerintem.”
 • 12. oxana 2013. május 22. 10:03
  „Gondolom, az áldozat idös ember volt, fiatalabbak nem esnek ilyen csapdába. Mint ahogy gonzo is írja, többet kellene törödni az öregekkel.”
 • 11. öröksoproni 2013. május 22. 09:57
  „Vak vezet világtalant.”
 • 10. gonzo 2013. május 22. 08:55
  „9.É-vácska,teljesen egyetértek.El nem tudom képzelni,hogy nincs egy jogszabály ami alapján megtilthatnák a kereskedelmi mágusok működését.Úgy van ahogy írod,itt nem csak a mágust kell utálni,a sokak által imádott adók vastagon leveszik a hasznukat és természetesen a telefonosok is.Ez esetben is simán megállna a folytatólagosan elkövetett csalás véleményem szerint.
  Az eddigi hozzászólóknak:persze,engem,titeket nem tudnának lehúzni sem ezer sem 18 millió forinttal.Engem,titeket a lakásba bekopogtató "gázóraleolvasó" sem tudna lehúzni azzal a dumával,hogy nyereményt hozott de csak 20ezrese van.És folytathatnám....
  De:a csaló azért csaló mert tudja,ki a célközönség és ha megérzi a balekot,a pénz szagát,profi módon húzza le az áldozatot.Aki elkeseredett,aki hiszékeny annak minden bemagyarázható,na ezeket,az amúgy is szerencsétlen embertársainkat kellene megvédenünk ezektől a <moderálva>tól ahelyett,hogy kinevetjük őket.

  A ti,az én nagyszüleim is bármelyik pillanatban léehetnek áldozatok,elárulom nektek.Mert ők még egy másik világban szocializálódtak,amikor nem volt ennyi mágus és az adott szónak volt hitele.Őket is kinevetnétek?”
 • 9. É-vácska 2013. május 22. 08:22
  „Ugyan senkit nem kényszerítenek fegyverrel a feje mögött ilyen " szolgáltatások " igénybe vételére, de nem is kellene teret hagyni az ilyennek. Nyiltan folyik ugyan ez a tevékenység a mai kereskedelmi médiában, ahol emelt díjas telefonok működnek hasonló céllal. Abraka-dabra, ákom-bákon és a szerencsétlen betelefonáló meg várja a csodát. Hozzáteszem " potom "1-2 ezer Ft-ot telkefonál el az ügyfél erre, majd osztozik a lehúzásból a kereskedelmi tv, az emelt díjas telefont szolgáltató telefontársaság, valamint a direkt erre a célra szakosodott "mágusok". Teszik mindezt szemrebbenés nélkül, csóri nyugdíjas , elesett sorsú, meg majd les, amikor megkapja a következő havi telefonszámlát.Na ezek a haszonlesők is megérdemelnének jó pár év börtönt!!”
 • 8. traktoros 2013. május 22. 07:35
  „<moderálva>”
 • 7. ATXadmin 2013. május 22. 06:54
  „5évet?? lehet kevesebbet kapott volna ha meg*li, de egyet értek a1., hozzászólóval a sértett is ülhetne ennyit akkor szerintem az ilyen meg is érdemli esetleg számlát adhatott volna róla :)”
 • 6. btl 2013. május 22. 06:49
  „elég butaság ilyesmiért boszorkányt fizetni!”
 • 5. hunter111 2013. május 22. 06:40
  „Aki ilyen hülye az megérdemli hogy lehúzzák.A legkisebb sajnálatot sem érzek az ilyen agyhalott iránt.A sértettet meg be kellene utalni szakértőhöz.:)))”
 • 4. orion1 2013. május 22. 03:55
  „Állami kitüntetést Szilviának!”
 • 3. Coffee 2013. május 22. 03:54
  „Hát tényleg rontás van "csórin". :)”
 • 2. kalm 2013. május 22. 00:51
  „Hát nem tudom, hogy most röhögjek vagy sírjak, de inkább a kinevetést választom :D XD Hát ez kész :D Valaki ilyet elhisz.”
 • 1. miracle 2013. május 21. 19:44
  „A sértett is leülhetne 5 évet nyugodtan, addig sem rontaná közöttünk a levegőt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerényi Imre: Vidnyánszky Nemzetije ugyanúgy sikeres mint Alföldié, csak nem a buzikról fog szólni

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott lassan egy hónapja tette a címbeli kijelentést, miközben… Tovább olvasom