Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Huszonnégymillióért rendelt hatástanulmányokat a minisztérium

Hatásvizsgálatokat rendelt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatban.
Hatásvizsgálatokat rendelt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatban.

A hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás eredményeként létrejött vállalkozási szerződést a kormányzati honlapon publikálták.

Eszerint az eGOV Tanácsadó Kft. tizenöt előzetes és két utólagos hatásvizsgálat elvégzésére, illetve két összefoglaló tanulmány elkészítésére kapott megbízást 45 napos határidővel, összesen nettó 24 millió forintért.

A szerződés megkötését a közigazgatási hatósági eljárás általános szabályairól szóló törvény átfogó módosításával indokolta a tárca, vagyis azzal, hogy új működési modellt vezettek be az elektronikus közigazgatásban, ehhez kapcsolódóan pedig kötelező a hatásvizsgálat elvégzése.

A hatásvizsgálatok kiemelt célcsoportját az állami és az önkormányzati intézményi rendszerben dolgozók adják, miután az elektronikus ügyintézési szabályok változása elsősorban őket érinti. A hatásvizsgálatoknak ki kell térniük arra, hogy az új modell milyen hatással van a köztisztviselők munkájára, mennyiben segíti őket vagy éppen növeli munkaterhüket. Vizsgálni kell "a hozzáállásuk várható jellegét, esetleges változását" is.

Olvasóink írták

  • 2. vera2012 2012. december 06. 11:05
    „Micsoda hülyeség, az elektronikus ügyintézés mindig gyorsabban megy! Az lesz a vége, hogy a köztisztviselök jó részére nem lesz szükség. Ezért ennyi pénz kiadni????? Tapasztalatból tudom, elöször több idöt jelent, mire meglehet szokni, de utána majdnem a fél munkaidöt meg lehet spórolni.”
  • 1. ISU 2012. december 06. 10:47
    „Szép kis összeg, ráadásul nettóban értendő, hogy ne nagyon szúrja a magas ár az olvasó szemét.
    Kidobott pénz, mivel a köztisztviselők e nélkül is tudják mi a feladatuk.
    Már megint a holdudvar aratott !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt 2014: álruhás tandíj, tündérmesének nevezett recesszió

Az Együtt 2014 szerint az, hogy jövőre csupán a tanulmányaikat megkezdő felsőoktatási hallgatók… Tovább olvasom