Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Huszonkét évesen a pályán halt meg

Dobánszki Gyula, az NB II-es Győrújbarát KSE irányítója a Szentgotthárd elleni bajnoki meccs szünetében lett rosszul a hétvégén. A 22 éves játékos életét a gyors orvosi beavatkozás sem tudta megmenteni.

Kézilabda

Tragédiával zárult az NB II-es férfibajnokság. Az utolsó őszi fordulóban a Győrújbarát KSE a Szentgotthárd otthonában lépett pályára. Szünet után, miközben a csapatok a pályára vonultak, a vendégek 22 éves irányítója, Dobánszki Gyula rosszul lett, összeesett, s bár a mentők gyorsan a helyszínre érkeztek, életét az azonnali orvosi beavatkozás sem mentette meg.
Vesztergom Zoltán, a Győrújbarát edzője még másnap is az esemény hatása alatt volt: „Felfoghatatlan, ami történt, egy igazi sportember távozott közülünk. Elképzelni nem tudom, mi lehet a tragédia oka, sem az orvosi vizsgálatok nem mutattak ki nála semmi rendellenességet, sem a családban nem volt olyan eset, ami miatt tartani kellett volna ettől. Nagyon jó természetű gyerek volt, akire mind a pályán, mind azon kívül lehetett számítani. Élen járt az edzéslátogatottságban és az edzésmunkában is, mondhatni, minta volt a többiek előtt. Tényleg nem tudok mást mondani róla, mindenki szerette.”
Hogy ez mennyire így van, azt jelzi, hogy a csapat honlapjára (gykse.fw.hu) jó pár üzenet érkezett az ellenfelektől is.
Az alábbi üzenetet Csapattárs néven írta az egyik győrújbaráti játékos, egyben kifejezve az egész gárda együttérzését: „Búcsúzunk Tőled, Gyula! Itt hagytál minket, fájdalmat és hiányt hagyva magad mögött. Üres marad a helyed az edzések, mérkőzések előtt az öltözőben és a pályáról is hiányzol ezután. De nem csak onnan fogsz hiányozni. Hiányozni fogsz, mint jó barát, mint olyan csapattárs, akire mindig lehet számítani. Hiányozni fog mosolygós jókedved, a barátságod. Ha az égi kézilabdapályán játékra jelentkezel (mert amennyire szereted ezt a sportot, biztos, hogy így teszel), csupa szív játékoddal, játéktudásoddal ott is vívd ki csapattársaid, a szurkolók elismerését, akárcsak közöttünk tetted. Mi pedig megpróbálunk felnőni ahhoz a feladathoz, hogy emlékedhez méltóan játsszunk és éljünk. Emléked örökké itt fog élni közöttünk.”
A játékosok közül a legjobban talán Kiss Dánielnek hiányzik majd Gyurma (ez volt Dobánszki Gyula beceneve). A két fiatalember pályafutása kisgyerekkoruk óta szinte mindenben megegyezik.
„ Együtt kezdtük az óvodát, majd a Balázs Béla-iskola kézilabdás osztálya következett. A Bercsényi-gimnáziumban is osztály- és padtársak voltunk, s csak a főiskolát kezdtük el egy év különbséggel, én ugyanis még megcsináltam az ötödévet. Gyula a Széchenyi-egyetemen közelekedésmérnöknek tanult, egy éve volt hátra a diplomáig. Együtt érkeztünk Győr-

újbarátra is, ahol ifibajnokok lettünk, s a strandkézilabdában is aranyérmesek lettünk az ifik között. Nagyon jó barátom volt, szinte családtagnak számított nálunk. Szombaton még találkoztunk, a másnapi meccsre azonban én sérülés miatt nem mentem el. Talán jobb is, mert így nem voltam részese a tragédiának, ezért úgy marad meg bennem, ahogyan szombaton este még utoljára láttam...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

McConaughey a legszexisebb

A People magazin idén is elkészítette a világ legszexisebb embereit felsorakoztató összeállítást. Tovább olvasom