Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

Huszonhét ösztöndíj a megyétől

Megye - Jobb helyre nem is kerülhetett volna az az összesen 490 ezer forint, amelynek most 27 családban örülnek. A Megyei Ösztöndíj Közalapítvány kuratóriuma kilencedik alkalommal osztott 15–25 ezer forint közötti összegeket a szociálisan rászoruló vagy hátrányos helyzetben élő tanulóknak.

A megyei közgyűlés 1991-ben hozta létre a Megyei Ösztöndíj Alapítványt azzal a céllal, hogy a megyében élő, szociálisan hátrányos helyzetű, szomatikusan sérült és a 14–18 év közötti középiskolai, valamint felsőoktatási intézményekben tanuló cigány tanulókat ösztöndíjjal segítse.

Az egymillió forint alaptőkével létrehozott alapítványnak évente a kamatait osztják fel. Horváthné Rozsnoki Zsuzsannától, a civil szervezet elnökétől lapunk megtudta: a kisebbségi önkormányzat is hozzájárult az összeghez, így összesen 490 ezer forint felosztásáról döntöttek.

Károlyi Szabináéknál Mihályiban jól jön ez a támogatás, félreteszi az összeget a szeptemberi iskolakezdésre. Szabinát az újságírás érdekli, a Széchenyi-egyetem ilyen irányú képzését választotta. Szarvas Katalin pszichológusnak készül, a kiadásokhoz pedig kifejezetten jól jön a most kapott segítség.
Az ösztöndíjakat Horváthné Rozsnoki Zsuzsanna kuratóriumi elnök adta át, a felvételen éppen Bóka Istvánnak, aki az Apáczai-kar idegenforgalmi és menedzser szakán tanul. A fiatalember testvére, a most érettségiző Bóka Anita nevében is átvette az összeget. Fotó: Bertleff András

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit kaphattunk a régi fém kétszázforintosból?

Győr-Moson-Sopron - Mi, magyarok láttunk már jó néhány fajta pénzérmét, sőt, ha nagyon kutatunk az… Tovább olvasom