Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Huszonhét éve az idősekért

A szociálpolitika, ezen belül pedig az idősügy területén végzett több évtizedes, sokoldalú munkájáért „Az idősekért” Díjat vehette át a minap a Parlamentben Makra Ottó, a Piróth Endre megyei módszertani intézmény vezetője. A kitüntetésre dr. Iván László professzor – az idősek körében végzett ismeretterjesztő és mentálhigiénés tevékenységéért – javasolta az igazgatót.

– A szociálpolitikában töltött 27 évem alatt megkülönböztetett figyelem jutott az idősekre – szögezte le a kitüntetett. – Megismertem a nyugdíjasok gondját-baját, ennélfogva pedig mentális gondozásuk fontosságát. Közel húsz éve a megyei módszertani csoport munkáját koordinálom, így az összes környékbeli intézmény módszertani tevékenységébe betekinthettem.
Makra Ottó munkatársaival együtt ma is az idősügyet érintő szakmai munkát segíti. Két éve a Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon vezetője, ahol külön figyelem jut a pszichiátriai betegek mentális gondozására. Emellett fontos a munkatársak képzése, lehetőség szerinti szakmai ismereteik bővítése, amit szintén a szívügyének tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akarásból jelest érdemel az MTE

Tovább olvasom