Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Húszmillió a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak

Húszmillió forintot adományoz a Fővárosi Közgyűlés a vörösiszap-katasztrófa által sújtott települések megsegítésére - erről a testület Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester javaslatára, pénteki alakuló ülésén döntött. Az előterjesztést egyhangúlag fogadták el a képviselők.


Tarlós István előterjesztése szerint a húszmillió forintot a kormány által megnyitott Magyar Kármentő Alap bankszámlájára utalják át. A közgyűlés egyúttal arra kéri a kerületi önkormányzatokat, hogy anyagi lehetőségeikhez mérten vegyenek részt az érintett települések megsegítésében.

Az előterjesztés indoklásában a főpolgármester azt írta: Magyarország eddigi legsúlyosabb ökológiai katasztrófája minden eddiginél nagyobb összefogásra szólítja az ország lakosságát és természetesen az önkormányzatokat is.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén az Újvárosháza dísztermében. Mögötte ül Tarlós István főpolgármester.MTI Fotó: Kovács Tamás
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén az Újvárosháza dísztermében. Mögötte ül Tarlós István főpolgármester.MTI Fotó: Kovács Tamás

Emlékeztetett arra: Orbán Viktor miniszterelnök arra hívta fel a figyelmet, mindannyiunk felelőssége és kötelessége, hogy az élet lehetőségét visszaállítsuk Kolontáron és Devecserben, felszólítva mindenkit, akinek módjában áll segíteni, hogy csatlakozzanak ahhoz a példás összefogáshoz, amely határon innen és túl kialakult a vörösiszapár károsultjainak érdekében - olvasható a főpolgármester előterjesztésében.

A közgyűlés alakuló ülése ezzel fél 12-kor véget ért. Tarlós István jelezte: a következő, immáron rendes ülés október 27-én lesz. A képviselők az ülés végén Tarlós István kezdeményezésére elénekelték a Szózatot.

Olvasóink írták

 • 5. Eva- 2010. október 16. 21:13
  „Felsőzsolcán 204 háza semmisül t meg
  Kolontáron 9-et bontanak le”
 • 4. bojtár 2010. október 16. 20:04
  „3. mozart 2010.10.16. 14:27---tőlük nem lehet világi haverok”
 • 3. mozart 2010. október 16. 14:27
  „Én vissza fogom küldeni a miniszterelnöki levelet, amelyben felszólítja a lakosságot, hogy segítsenek. Azt a pénzt is szépen zsebre tenné, nem a tényleges károsultakhoz jutna! Kérjen a busz méretű mercik meg audik tulajdonosától, akik nagy vígan szlovák rendszámmal furikáznak. A magánnyugdíjpéntári tagoktól 1 évi pénzt már úgyis lenyúlt. És még 4 évig kell a hülyeségeit hallgatni....”
 • 2. igazszó 2010. október 16. 00:01
  „A NÉP a szegény nép már a sajátját is mind odaadta, hát nég mit akartnak tőlünk még...még...még???? Pofátlanság, amit tesz Orbán és bandája!Hozzák vissza amit elloptak! Ne sajnálkozzanak, és közben másba akarjanak büntudatot kelteni, ha az utolsó falatját is rég odaadta már!

  Elég legyen már a koldulásból, és senkinek ne küüldjön ki Orbán levelet csekkel, hogy fizessen be, számlára, mert éppen eleget adtunk már mi, és nincs tovább!
  Most Ők következnek, akik csak prédikálni állnak ki, és eddig, és ezt is csak lenyúlni akarják, mert segítség nem megy annak, akiknek kellene!”
 • 1. fióka 2010. október 15. 15:28
  „a mindenségit 5x ennyit dobtak össze a kétkezű emberek mint ezek a politikai bűnőzők”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stratégiai váltás a pályázati rendszerben

A kormányzat már dolgozik a gazdaság talpra állításán, melynek egyik eleme az uniós és a hazai… Tovább olvasom