Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Húsz nap múlva Győri Nyár

Egy hónap alatt hatvanöt rendezvényt tartanak a húsz nap múlva kezdődő Győri Nyár programjában. A 38. nemzetközi kulturális fesztivál június 20-án kezdődik és július 20-ig tart.
Jó alappal nevezhető nagykorúnak a Győri Nyár keretében június 20-án 38. alkalommal kezdődő nemzetközi kulturális fesztivál. A július 20-ig tartó rendezvénysorozaton hatvanöt igényes programot kínálnak a rendezők a megyeszékhely és a megye lakóinak, a Győrbe látogató hazai és külhoni érdeklődőknek. A programokat tizenhárom helyszínen rendezik, s közülük tizenhat díjmentesen tekinthető meg.

Sokakhoz szóljon

A Győri Fesztivál Iroda igazgatója, Csurák Erzsébet megfogalmazásával a győri kulturális fesztivál nagykorú, tudja, mit akar. A rendezők igényes programokat szerveztek, céljuk volt, hogy sokakhoz szóljon, ha úgy tetszik, mindenki kulturális fesztiválja legyen.
A Győri Nyár tegnap az Aranyszarvas Fogadóban tartott sajtótájékoztatóján a házigazdák nevében dr. Schmidt Péter alpolgármester és Tóth Nándorné, a kulturális iroda vezetője köszöntötte a megjelenteket. A Győri Nyár programjait az egyes kulturális ágazatok szervezői ismertették a sajtótájékoztatón.

A fesztivál fő színhelye az idén is a Széchenyi tér lesz. Június 20-án a már szokásosnak nevezhető utcai felvonulással kezdődik a fesztivál. A Rába-parton az Edda muzsikál, az ezt követő tűzijátékot lézerfény színesíti. A Bécsi kapu téren utcai táncházon a Kárpátia tagjai zenélnek. A Széchenyi tér lesz a színhelye az összművészeti fesztiválnak, ahol nemzetközi főzőversenyt rendeznek és megnyílik majd a borutca is. A komolyzene kedvelői Gregor Józsefet, Kincses Veronikát és a Brass In The Five együttest hallgathatják a Richter Teremben. A fesztiválon Dés László lép a közönség elé, a fesztivál vendége lesz Lajkó Félix hegedűvirtuóz, Sebestyén Márta és a Vujicsics együttes.

A Klastrom Szálló udvarán tavaly komolyzenei koncert volt, a Győri Filharmonikus Zenekar most operettgálát tart majd. Medveczky Ádám vezényli a zenekart, Bellai Eszter és Bede Fazekas Csaba működik közre. Június 28-án a Szent László-napi ünnepi hangversenyt a győri bazilikában tartja a filharmonikus zenekar.

Képzőművészet és tánc

A sajtótájékoztatón Szük Norbert festőművész a Korszakváltó művészeti csoport gyárvárosi víztornyot befedő alkotásait ajánlotta a sajtó figyelmébe. A fesztivál ideje alatt kiállítást rendeznek az idén harmincöt éves Győri Nemzetközi Művésztelep művészeti alkotásaiból. A Vaskakas Bábszínház a győri Bisinger sétányon Bábszigettel induló nagyszabású bábligetrendezvényére várja a gyerekeket. A fesztiválon első ízben rendezik meg az Improvizatív és Szabadzenei Fesztivált. A Széchenyi tér lesz a színhelye a táncvarázsnak. Bizonyosan nagy érdeklődés kíséri majd a néptáncfesztivált is. A kilenc hazai együttesen kívül tíz-tizenkét külhoni is a közönség elé lép.

Mával kezdődik Győr feldíszítése. Háromszáz zászlót helyeznek az utak mentén, továbbá transzparenseket. Az Integrál rt.-nek köszönhetően állítják fel a város központjában a fesztivált hirdető prizmákat. A Fesztivál újság ötvenötezer példányban készül majd a Kisalföld közreműködésével. A Győri Nyár rendezvényeire a belépőket mától a Tourinform árusítja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4. Európai ünnepnap

Tovább olvasom