Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Húsz éve jelent meg Sopronban a bowling

Idén lesz húsz éve annak, hogy Sopronban néhány lelkes, akkor még amatőr először próbálta ki a bowlingot. Ma már két helyi csapat is játszik a Szuperligában.
Húsz évvel ezelőtt csupán két-három bowlingpálya mqködött az országban, amikor Sopronban is megjelent a sportág. Az első időben egy sör mellett gurítottak, igazából tét nélkül. A játék és a szórakozás volt a lényeg. Az ismerkedés évei után mindinkább kezdett elterjedni a híre a bowlingnak a városban. Az országos szövetség 1994-ben alakult meg. Jellemző az akkori viszonyokra, hogy előfordult, a magyar bajnokságot Bécsben rendezték meg. Aztán eljött 1997, amikor létrejött a Soproni Bowling Klub, és még ebben az évben beneveztek az országos bajnokságra. A csapatot Skobrics Zoltán, Simon Róbert, Németh Péter, Németh Iván, Rokob Hajnalka, valamint Hipságh Gyula alkotta. Az egykori játékosok közül többen már abbahagyták a versenyzést, örömteli viszont, hogy manapság mind több fiatal jár le az edzésekre és a versenyekre.
– Az elmúlt két évtizedben Sopronban látványosan fejlődött a bowling – mesélte Skobrics Zoltán, az egyik helyi sportágalapító. – Az országos bajnokságokon vagy a dobogós, vagy a közeli helyeket szereztük meg. Idén még öt forduló van hátra a bajnokságból, bízunk benne, hogy az első három között végzünk. Így méltóképpen ünnepelhetjük meg az egyesület tízéves fennállását. A jövőre nézve a célunk az, hogy a fiatal játékosaink beépüljenek az első csapatba.
A versenyzés mellett az amatőr sportélet is virágzik Sopronban. A számukra kiírt bajnokságban, kupákban százan vesznek részt rendszeresen. Köztük vannak olyanok is, akik kedvtelésből gurítanak. A bowling egyszerqnek tqnik, csupán egy néhány kilogrammos golyót kell elgurítani, és várni, hogy minél több bábu dőljön el. A másnapi hátfájás pedig majd csak elmúlik valahogy...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmilliós kár az autóban

Vasárnap a 84-es számú főúton közlekedési baleset történt. Egy 38 éves soproni lakos a… Tovább olvasom