Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Húsz embert vesz fel a húsgyár

A Kapuvár Hús Rt.-nél munkaerőhiánnyal küszködnek. A csomagolórészleg dolgozói túlórában tudják csak teljesíteni a terveket.
A cég húsz ember felvételét jelezte a munkaügyi központnál. A Kapuvár Hús. Rt. munkaerőgondokkal küzd. A gyárban dolgozók elmondása szerint a csomagolórészleg munkatársai néha hajnali három óráig is dolgoznak, csak így tudják az előírt terveket teljesíteni.
A Kapuvár Hús Rt. húsz ember felvételére beadta igényét a kapuvári munkaügyi kirendeltségnél.

Mészárosné Németh Lívia, a megyei munkaügyi központ osztályvezetője úgy tájékoztatott, hogy ők a regisztrált munkanélküliek közül mindenkit kiközvetítenének a gyár részére, aki felveszi a munkát. Néhány napja zárta be a munkaügyi központ kihelyezett irodáját az üzemben.
Gyári információk szerint az első időszakban a dolgozók keresték e kihelyezett részleget, de az utóbbi időben már nem volt érdemes fenntartani azt. Mészárosné Németh Lívia tájékoztatása szerint a kapuvári munkaügyi kirendeltségen mindenkinek segítenek állást találni.
Egyes hírek szerint a jelenlegi cég nem veszi át a Ringa rt. által elbocsátott dolgozókat, mivel erről megegyezés született a Kapuvár Hús Rt. és a Ringa között.

Kovács István gyárigazgató viszont hangsúlyozta, hogy ilyen megállapodás nem létezik, mindenképpen keresnek embereket csomagolóüzemükbe, akár a most megszüntetett saslikgyártó részlegből is, bár véleménye szerint nem mindenki vállalja a más jellegű munkavégzést.

Az igazgató elmondta: számítanak a régi húsgyáriakra is, hiszen a betanításukra már nincs szükség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyénk az élen az új otthonok építésében

Tovább olvasom