Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Húsos tekercs római salátával

Hozzávalók: A tésztához: 50 dekagramm liszt, 5 dekagramm élesztő, 1 deciliter tej, 1 kiskanál cukor, 10 dekagramm margarin, 1 deciliter joghurt, 25 dekagramm sovány tehéntúró, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott teáskanál origano, 1 teáskanál jódozott só, 1 tojás, 2 evőkanál reszelt sajt.
A töltelékhez: 0,5 kilogramm darált sertéshús, 2 kanál étolaj, 2 fej vöröshagyma, jódozott só, 20 dekagramm kelkáposzta, 1 nagyobb fehérrépa, 1 teáskanál liszt, 1 deciliter tejföl, 1 kiskanál pirospaprika.
A salátához: 1 fej saláta, 1 citrom leve, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál méz, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál almalé.

Pirítsuk meg a darált húst egy kevés olajon párolt hagymában, szórjuk meg pirospaprikával, majd adjuk hozzá az apró darabokra vágott kelkáposztát, fehérrépát. Fedő alatt süssük 5 percig, szórjuk meg egy kevés liszttel és öntsük hozzá a tejfölt. Süssük folyamatos kevergetés mellett még pár percig, majd terítsük szét a masszát egy lapos tányéron, hogy kihűljön. Futtassuk meg az élesztőt langyos tejben, majd keverjük össze a liszttel, túróval, lágy margarinnal, joghurttal, sóval, origanóval és 2 gerezd péppé zúzott fokhagymával. Hagyjuk kelni a tésztát 1 óra hosszat. Utána nyújtsuk ki sütőpapírra téve, majd óvatosan tekerjük fel szoros tekercsre, emeljük be egy tepsibe, kenjük meg felvert tojással, szórjunk a tetejére reszelt sajtot. Szurkáljuk meg a tetejét, oldalát, hogy sütés közben nehogy szétrepedjen a tészta. 180 Celsius-fokos sütőben fél óra alatt aranybarnára sütjük. Langyosra hűtve szeleteljük. Zöldsalátával kínáljuk. Az öntet úgy készül, hogy egyszerű mártássá keverjük a hozzávalókat.

Andor Veronika

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rómaiak nyomában

Győr. A rómaiak nyomában címmel nyílik kiállítás ma délután fél ötkor Győrött, a Xántus János Múzeum… Tovább olvasom