Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Humánum az óvodától

a Segítőházig

A fiatalok szolidaritásérzékére, a közösségi aktivitás fejlesztésére, valamint a szociális munkára fókuszál az a nemzetközi program, amelynek terepe a szociális otthontól az idősgondozáson át a jótékony ételosztásig terjed. A győri Egyházmegyei Katolikus Ifjúsági Fórum „72 óra kompromisszumok nélkül” elnevezésű projektjéhez tegnapig Győrben százan csatlakoztak.
A Németországból Ausztrián át Magyarországra érkezett kezdeményezéssel a fiatalok közösségeit arra kérték: vállaljanak 72 órányi közhasznú munkát, a szolidaritás, a másokon való segítés színterén éljenek, ezáltal különböző szociális célokért dolgozzanak. Az elképzelés szerint az ifjúsági csoportok, iskolai osztályok és közösségek így jobban megismerhetik egymást, könnyebben elfogadják a másságot és felnőttként is ezt az alapelvet tekintik egyfajta mércének. A támogatók között olyan intézmények sorakoztak fel, mint az osztrák kancellár hivatala, számos osztrák minisztérium, valamint az osztrák rádió és televízió (ORF), a Hitrádió (Ö3) és az Osztrák Gazdasági Kamara, hogy csak a legnagyobbakat említsük.
A hazai programokat a Mobilitás Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda közreműködésével a győri és a szombathelyi egyházmegyei katolikus ifjúsági fórum koordinálja. Eszerint tegnap délután a fiatalok egy csoportja a kerítésfestésben segédkezett a Répce utcai szociális otthonban. Holnap délután visszatérnek ide a diákok, ahol nem csupán bepillantást nyerhetnek az idősgondozásba, de részt is vehetnek benne. Délelőtt 8 órától egy másik csoport a Bárczi-iskola és -gyermekotthon lakóival tervez közös játékot. Szombaton délelőtt 9 órától a civil segítők főznek és ételt osztanak a likócsi Segítőházban. Vasváron, Lentiben, Szombathelyen és Kőszegen hasonló projektben vesznek részt a csoportok. A program szombaton délután minden közreműködő részvételével, nagyszabású fesztivállal zárul Burgenlandban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másnap: kárfelmérés, takarítás

és indulatos parlamenti ülés

Tovább olvasom