Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Hulladékkommandó alakult Sopronban

Sopronban az önkormányzat szervezésében megalakult a hulladékkommandó. Felmérik, azonosítják, majd elszállítják az illegálisan elhelyezett szemetet.
Simon István alpolgármester és Kosztka László, a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezetőjének kezdeményezésére Sopronban is létrehozták a hulladékkommandót. Az alakuló ülésre meghívták a témában érintett cégeket, civil szervezeteket, hatóságokat, közterület-tulajdonosokat. Az eseményen a polgármesteri hivatal, a polgárőrség, a rendőrség, az erdőgazdaság, a nemzeti park, a hegyközség, a zöld civil szervezetek is képviseltették magukat.
Az alpolgármester három feladatot jelölt meg: a legfontosabb, hogy a városban és környékén feltárják, felmérjék és elszállítsák az illegálisan elhelyezett hulladékot. Fontos, hogy amennyiben lehetséges, kiderítsék a szemét eredetét, illetve elhelyezőjét. Mint elhangzott, a város és a hulladékgazdálkodási kft. felajánlásából a közterületekről ingyenesen szállítják el a hulladékot. Az is lényeges feladat, hogy a hulladékkommandó tagjai – és ismerőseik – folyamatosan őrködjenek a környezet tisztaságáért, hiszen köztudott: a kis kupac szemétből idővel szeméthegyek lesznek. Az alpolgármester fontosnak tartja a tanítást, nevelést, amelyben a médiának és az oktatásnak kiemelkedő szerepe van.
Aki hulladékot észlel közterületen, az a 99/315-283-as számú telefonon, vagy az önkormányzat ingyenes 06-80/204-322-es számán is bejelentheti.

Kisalföld-kampány

A Kisalföld is kampányt indított környezetünk megtisztításáért. Olvasóin megírhatják nekünk, ha szemetes, elhanyagolt helyeket látnak. A pontos helyszínt SMS-ben, e-mailben, esetleg levélben küldhetik el. Mi közzétesszük a kirívó eseteket és értesítjük az illetékes kommunális céget is. Várjuk azoknak az embereknek, lakóközösségeknek, civil szervezeteknek, cégeknek a jelentkezését is, akik elvállalják egy-egy terület megtisztítását, folyamatos felügyeletét. Az ilyen akciókról szintén rendszeresen beszámolunk. Természetesen szívesen fogadjuk települési önkormányzatok közremqködését is. Címeink: SMS: 06-30/3030-449, e-mail: sopron@kisalfold.hu, postacím: 9400 Sopron, Frankenburg u. 2/A.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyszer nélkül

Mosonmagyaróvár. A Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesülete szervezésében holnap délután négy… Tovább olvasom