Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Hugh Hefner: öreg ember nem vén ember

Hugh Hefner április 9-én ünnepli 80-ik születésnapját. A Playboy magazin alapítójának hajlott kora ellenére nemrégiben még hét szőke szépséggel volt viszonya, akik együtt alig valamivel voltak idősebbek nála. Számuk azóta háromra csökkent, mert évei múltával egyre nagyobb gondot okoz neki a nevük megjegyzése.
Ettől eltekintve azonban minden úgy van, ahogyan eddig volt. Hefner nappal is a legszívesebben fekete selyem pizsamát visel, még mindig tükör borítja hálószobájának mennyezetét és továbbra is kitart amellett, hogy minden amerikai férfi titkos álmát váltja valóra: hatvan éven át húszévesekkel lenni.

A szigorúan protestáns chicagói család leszármazottja, akinek tulajdonképpen misszionáriusnak kellett volna lennie, kétségtelenül beírta nevét az amerikai kultúrtörténetbe. Azt írta egy alkalommal a New York Times, hogy az általa 1953-ban "férfiak szórakoztatására" alapított magazin "forradalmasította az amerikai szexualitást". Hefner, aki az ál-szerénységet éppen annyira kevéssé kedveli, mint a középkorú nőket, előszeretettel nevezi magát Amerika felszabadítójának. Valósággal politikai hivatásának tekintette, hogy annyi nővel feküdjön le, ahánnyal csak lehetséges. Állítólag úgy ezren voltak.

A reklámszakma gyorsan felismerte, hogy a Playboy révén a sportkocsik, parfümök, cigaretták, alkohol és potenciát növelő szerek világosan meghatározható fogyasztói körét érheti el. Ezek a fogyasztók törzsközönséget képeznek, amelynek számára a férfiak még férfiak, a nők pedig lányok, s amelynek tagjaitól nem áll távol némi felvágás. Az olvasói levelek rovatában ilyesféle kérdések szerepelnek: "A feleségem annyira el van tőlem ragadtatva az ágyban, hogy úgy véli, még sportcsillag is lehetne belőlem. Milyen sportágat ajánlanak?"

A Playboy nagy korszakát a hatvanas és a hetvenes évek jelentették. Aztán jöttek a feministák, jött az AIDS és főleg jöttek az agresszív szoftpornó lapok. Ma, amikor délutáni német műsorokban hüvelygörcsöket emlegetnek, Kaliforniában pedig péniszhosszabbítást ajándékoznak egymásnak karácsonyra, már senkit nem botránkoztat meg a Playboy. A magazin példányszáma felére csökkent, és jelenleg három milliós. Szerencsére Hefnernek nem kell már megbirkóznia a problémával, mivel 1985-ben a lányának adta át a vállalkozás vezetését. Egy ideig csak akkor lehetett hallani róla, amikor - a Playboy-nyuszira emlékezve - síkra szállt egy kihalás által fenyegetett házinyúl faj fennmaradása mellett.

Az elmúlt években azonban általános meglepetésre Hefner reneszánszát élte. Bush elnöksége alatt az elmúlt idők szabadabb Amerikájának hívei újból felfedezték őt, mint liberális őskövületet. Végtére is a Playboy valamikor nemcsak a szexuális szabadosság mellett szállt síkra, hanem a vietnami háború ellen is. Napjainkban pedig egész Hollywood áhítozik arra, hogy jelen lehessen Hefner villájában a pávák és flamingók társaságában megtartott legendás partikon. Ezeken Hefner elemében van, Buffyval, Katieval, Mandyvel, Sandyval és ki tudja, még milyen nevű lányokkal veszi körül magát, és azt mondja: "Olyan nagy szeretet és vidámság van közöttünk, hogy a világon senkivel sem cserélnék".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar származású az ötödik űrturistajelölt

Charles Simonyi, aki a Microsoft Word egyik vezető fejlesztőmérnöke volt, valószínűleg a jövő év… Tovább olvasom