Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Hruby József: A fele sem igaz annak, amit a Fidesz állít

A fele sem igaz annak a 12 milliárdos összegnek, amit a Fidesz állít – hangzott el Hruby József tegnapi sajtótájékoztatóján. A szocialista képviselő kifejtette: az önkormányzat nettó hitelállománya 4,2 milliárd forint.
– A Fidesz – MPSZ már az önkormányzati választási kampányban és azóta is 12 milliárd forintról beszélt Sopron város adósságával kapcsolatban – mondta el a Kisalföldnek Hruby József MSZP-s önkormányzati képviselő. – Október elsején – mint egy lakás adásvételének esetében felírják a víz-, gáz- és villanyórák állásait – rögzítésre kerültek Sopron önkormányzatának „óraállásai” is.
Hruby József elmondta, október 4-én megtörtént az átadás-átvétel Walter Dezső egykori és Fodor Tamás jelenlegi polgármester között.

– Az erről készült jegyzőkönyvet mindkét városvezető aláírásával hitelesítette – tette hozzá a képviselő, az előző ciklus gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere. – Ezek szerint a város önkormányzatának szeptember 30-i záró hitelállománya 6,8 milliárd forint, bankszámláinak betétállománya pedig 2,6 milliárd forint volt. A két szám különbségéből kiszámolható, hogy az önkormányzat nettó hitelállománya 4,2 milliárd forint. Ezek alapján látható, hogy szerencsére még a fele sem igaz annak a 12 milliárdos összegnek, amit a Fidesz állít!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

győri eto

MTK

Győr, DAC-pálya, 13.30 ó. V.: Iványi Z. Tovább olvasom