Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Hosszú „böjt” után megtelt a kultúrterem

A hétvégén szokatlanul nagy volt a mozgolódás az egyre fogyatkozó lélekszámú Maglócán. A falu vezetői – hosszú „böjt” után – kulturális programot szerveztek a helyiek megelégedésére.
Maglócán lassan, de biztosan csökken a lakosok száma. Olyannyira, hogy mostanra csak alig több mint kilencvenen maradtak. Az pedig egyszerűen megjósolhatatlan, hogy egyáltalán megállítható-e a folyamat. A bolt, a kocsma már korábban bezárt, így aztán – az utcán kívül – egyetlen olyan úgynevezett közösségi helyiség sem maradt, amely mindig befogadóképes, és ahol az emberek szót válthatnak a napi közös dolgaikról. Van ugyan egy takaros kis kultúrterem, abban viszont „emberemlékezet” óta nem tartottak oda való rendezvényt.
A minap azonban változott a helyzet. A falu vezetői ugyanis elhatározták, hogy mivel a majálisok idejét éljük és közeledik az anyák napja is, szerveznek egy szórakoztató programot a helyiek számára.
Szombaton délután rég látott mozgolódás kezdődött a kultúrterem környékén. Az utcán autóbusz várakozott és személygépkocsik parkoltak. Odabenn nagy volt az izgalom. Farkas Miklósné alpolgármester reménykedett, hogy megtelik a terem, hiszen sokan megígérték, hogy ott lesznek.
– Próbáltunk falunapot szervezni, de a pénzhiány meggátolta az elképzelésünk megvalósítását – magyarázta Farkas Miklósné. – Utat kellett felújítani és a nyugdíjasoknak adtunk karácsonyra ajándékot. Miután pályázati pénzből rendbe tudtuk tenni a kultúrtermet, úgy gondoltuk, szervezünk egy műsoros délutánt. S ha azt látjuk, hogy a falubelieket érdekli és eljönnek, akkor – ha lesz rávaló – hamarosan újabbat is tartunk.
– Talán augusztusban, búcsú napján, a megyezászló ünnepélyes átvételekor lehet egy következő összejövetel – tette hozzá Dombos Márk polgármester.
A közönség soraiban szólítottuk meg Erdős Imrénét, aki szerint ebben a kisfaluban nehéz programot szervezni.
– Ritkán adatik ilyesmire lehetőség, én mindig örömmel jönnék – mondta mosolyogva.
Erdős Kálmánné a versmondó unokájára is kíváncsi volt, ezért különösen szívesen vett részt a rendezvényen.
Közben megtelt az apró kultúrterem és elkezdődött a műsor. Először a maglócai gyerekek mondtak verset, őket a bősárkányi általános iskola néptáncosai követték, majd a csornai Bárdos Lajos Kórus szórakoztatta az egybegyűlteket. Végül a megyei művelődési központ versmondói szereztek kellemes perceket a jelenlévőknek. A műsor után elégedetten és abban a reményben távozott a közönség, hogy nem kell éveket várni az újabb rendezvényre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Májusi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom